22.3 C
Bacau

Pregătiri intense pentru deschiderea sezonului de schi la Slănic-Moldova

De stiut!

După ce la începutul acestui an au fost finalizate oficial lucrările la pârtia de schi ,,Nemira” din stațiunea Slănic-Moldova, angajații Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, din subordinea Consiliului Județean Bacău (CJ), serviciu care administrează pârtia de schi din stațiunea de la poalele Nemirei, fac ultimele pregătiri pentru deschiderea primei pârtii de schi din județul Bacău.

În această perioadă sunt supuse reviziilor și probelor finale instalațiile de telescaun, de zăpadă artificială și nocturnă, precum și celelalte utilaje și echipamente din dotare.

Ionel Floroiu, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, împreună cu Romil Botezatu, directorul serviciului, au făcut o deplasare la Slănic-Moldova, unde au participat la o ședință de lucru în cadrul căreia au fost analizate toate detaliile tehnice și organizatorice, astfel ca pârtia de la Slănic-Moldova să se prezinte în cele mai bune condiții o dată cu deschiderea sezonului.

P1

Ionel Floroiu s-a declarat mulțumit de modul în care s-a intervenit pentru realizarea obicetivelor propuse conform graficului de lucrări și a apreciat promptitudinea cu care acționează atât membrii echipei tehnice, cât și cei ai echipei Salvamont Bacău, concluzionând că domeniul schiabil de la Slănic-Moldova se prezintă în condiții excelente și de siguranță, și că, după prima zăpadă mai consistentă va fi perfect practicabil.

Pârtia de schi ,,Nemira” este situată în partea de nord a staţiunii Slănic-Moldova, la o altitudine de 720 m (punctul cel mai înalt de plecare).

Are o lungime pe înclinare de 1414 m, lăţime medie de 38 m, o diferenţă totală de nivel de 240 metri şi o pantă medie de 17%, înclinaţie ce o încadrează în categoria pârtiilor uşoare şi, implicit, îi conferă pârtiei un grad de atractivitate deosebit de ridicat.

Pentru asigurarea unor condiţii optime de practicare a schiului şi pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor sporturilor de iarnă, pârtia este prevăzută cu: instalaţie de transport pe cablu, instalaţie de înzăpezit artificial, maşină de bătut zăpadă, instalaţie de iluminat pentru nocturnă, plase de protecție omologate, parcare auto, serviciu de salvamont ș.a.

Pârtia de schi ,,Nemira” din staţiunea Slănic-Moldova a fost realizată de Consiliul Județean Bacău în parteneriat cu Primăria Slănic-Moldova, în cadrul proiectului ,,Schi Parc Slănic-Moldova”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă si promovarea turismului; DMI 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.

Bugetul total alocat acestui proiect a fost de 25.263.321,97 lei, asistenţa financiară nerambursabilă acordată fiind de 8.687.951,00 lei.

Autoritatea de Management al Programului Operațional Regional este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, organismul intermediar responsabil pentru acest program fiind Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Romulus Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri