Pregătirile pentru desfășurarea alegerilor parlamentare s-au încheiat

Instituția Prefectului-județul Bacău a finalizat procesul de pregătire a alegerilor parlamentare ce se vor desfășura în data de 9 decembrie 2012, la acest moment, materialele necesare desfășurării scrutinului și cele 1.330.000 buletine de vot fiind preluate de președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare, împreună cu locțiitorii și ceilalți membri, reprezentanți ai partidelor politice, sub protecția și paza reprezentanților structurilor Ministerului Administrației și Internelor.

La nivelul județului Bacău sunt 627 de secții de votare din care 124 de secții sunt în municipiul Bacău. Mâine, 9 decembrie 2012, un număr de 600.772 de cetățeni din județul Bacău din care 162.761 cetățeni din municipiul Bacău își vor putea exercita dreptul de vot pentru alegerea reprezentanților lor în Camera Deputaților și Senatul României.

Pentru cetățenii care doresc să își elibereze cartea de identitate, necesară și exercitării dreptului de vot, Serviciul de Evidența Populației are program de activitate prelungit pe toată durata zilei de mâine, 9 decembrie 2012, între orele 08.00 – 21.00.
Pentru studenții care trebuie să se deplaseze în localitatea de domiciliu pentru a-și exercita dreptul de vot, Guvernul României a aprobat suspendarea cursurilor universitare pentru ziua de 10 decembrie 2012, a doua zi după alegerile parlamentare, recuperarea acestora fiind decisă de universități, în baza autonomiei proprii.

Peste 1.500 de polițiști, jandarmi, lucrători I.S.U. și angajați ai altor structuri teritoriale M.A.I. sunt mobilizați, în județul Bacău, pentru desfășurarea scrutinului electoral de mâine în condiții de liniște și legalitate.

De asemenea, pentru menținerea și asigurarea ordinii și siguranței publice în toate localitățile județului, sunt angrenați aproximativ 300 polițiști și 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi și Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.
Campania electorală s-a încheiat astăzi dimineață la ora 07.00 și s-a desfășurat fără incidente majore.

Urmează derularea scrutinului mâine, 9 decembrie 2012, în intervalul orar 07.00 – 21.00, reprezentanții structurilor M.A.I. asigurând paza secțiilor de votare, ordinea și liniștea publică în tot acest timp. Ulterior orei 21.00, după închiderea urnelor, aceștia vor însoți președinții secțiilor de votare la Biroul Electoral Județean pentru predarea dosarelor, sigilate și ștampilate, cuprinzând rezultatele votării și listele electorale utilizate la secții.