miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversPregătirile pentru desfășurarea...

Pregătirile pentru desfășurarea alegerilor parlamentare s-au încheiat

Instituția Prefectului-județul Bacău a finalizat procesul de pregătire a alegerilor parlamentare ce se vor desfășura în data de 9 decembrie 2012, la acest moment, materialele necesare desfășurării scrutinului și cele 1.330.000 buletine de vot fiind preluate de președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare, împreună cu locțiitorii și ceilalți membri, reprezentanți ai partidelor politice, sub protecția și paza reprezentanților structurilor Ministerului Administrației și Internelor.

La nivelul județului Bacău sunt 627 de secții de votare din care 124 de secții sunt în municipiul Bacău. Mâine, 9 decembrie 2012, un număr de 600.772 de cetățeni din județul Bacău din care 162.761 cetățeni din municipiul Bacău își vor putea exercita dreptul de vot pentru alegerea reprezentanților lor în Camera Deputaților și Senatul României.

Pentru cetățenii care doresc să își elibereze cartea de identitate, necesară și exercitării dreptului de vot, Serviciul de Evidența Populației are program de activitate prelungit pe toată durata zilei de mâine, 9 decembrie 2012, între orele 08.00 – 21.00.
Pentru studenții care trebuie să se deplaseze în localitatea de domiciliu pentru a-și exercita dreptul de vot, Guvernul României a aprobat suspendarea cursurilor universitare pentru ziua de 10 decembrie 2012, a doua zi după alegerile parlamentare, recuperarea acestora fiind decisă de universități, în baza autonomiei proprii.

Peste 1.500 de polițiști, jandarmi, lucrători I.S.U. și angajați ai altor structuri teritoriale M.A.I. sunt mobilizați, în județul Bacău, pentru desfășurarea scrutinului electoral de mâine în condiții de liniște și legalitate.

De asemenea, pentru menținerea și asigurarea ordinii și siguranței publice în toate localitățile județului, sunt angrenați aproximativ 300 polițiști și 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi și Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.
Campania electorală s-a încheiat astăzi dimineață la ora 07.00 și s-a desfășurat fără incidente majore.

Urmează derularea scrutinului mâine, 9 decembrie 2012, în intervalul orar 07.00 – 21.00, reprezentanții structurilor M.A.I. asigurând paza secțiilor de votare, ordinea și liniștea publică în tot acest timp. Ulterior orei 21.00, după închiderea urnelor, aceștia vor însoți președinții secțiilor de votare la Biroul Electoral Județean pentru predarea dosarelor, sigilate și ștampilate, cuprinzând rezultatele votării și listele electorale utilizate la secții.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...