Premieră Cehov, la Teatrul “Bacovia”. Secretarul literar Doru Mareş: “Este foarte posibil ca în week-end în Bacău să iasă în scenă unul dintre cele mai importante spectacole ale acestei stagiuni pe plan naţional”

Primele trei zile din luna martie 2013 vor fi zile de premieră naţională pentru Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacău, care invită publicul să vadă un nou spectacol Cehov, “Unchiul Vanea”, pus în scenă de Luminiţa Ţîcu, o tînără regizoare din Republica Moldova, aflată, cu acest proiect, la prima sa colaborare cu un teatru de stat din România.

Luminiţa Ţîcu (foto) este de 12 ani actriţă a Teatrului Naţional “Mihai Eminescu”, din Chişinău, şi lector la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, din Chişinău. Ca regizor a lucrat pînă în prezent în teatrul independent, activitate pe care o desfăşoară în cadrul Laboratorului Teatral Foosbook, un proiect personal construit ca spaţiu de manifestare a teatrului independent şi a tinerilor actori.

“Casa M”, unul dintre spectacole pe care le-a realizat în calitate de regizor independent, a înregistrat un succes internaţional, fiind premiat la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti, nominalizat la Festivalul de Teatru din Edinburgh (Scoţia), şi invitat recent la Festivalul “Cei mai buni din Est”, organizat de Volkstheater, din Viena.

De asemenea, Luminiţa Ţîcu este directoare a Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film “ClassFest”, din Chişinău. Continuare