Premiera fotbalistica pe Valea Trotusului

În orasul-statiune Târgu-Ocna, a avut loc joi, 16 mai, prima editie a turneului de fotbal pe teren redus “Valea Trotusului”, manifestare sportiva ce a reunit la start numai putin de sapte echipe scolare (Agas, Dofteana, Cucuieti, Pargaresti, Slanic-Moldova si doua echipe din Targu-Ocna).

“Vinovati” de acest eveniment fotbalistic se fac profesorii de educatie fizica Florin Cimpu (Scoala Nr. 2 Targu-Ocna) si Mihai Botez (Scoala Agas) care au convocat pe verdele crud al gazonului de la poalele muntelui Magura, pe cei mai buni fotbalisti de la scolile din zona.

Pentru o mai buna desfasurare a competitiei, s-au format doua grupe valorice dupa care cele mai bune echipe s-au întrecut în finala mica, respectiv finala mare a turneului.

Astfel, locul I a fost adjudecat de Scoala “Scarlat Longhin” Dofteana care a întrecut în finala mare (1-0) echipa scolii din Pargaresti, iar pe locul III s-a clasat Scoala Gimnaziala Preluci-Agas, care s-a impus in finala mica, pe care a castigat-o cu 3-0 în disputa cu cei de la Scoala Gimnaziala Nr.2 Tg.Ocna.

Principalii parteneri ai acestei competitii au fost Primaria orasului Targu-Ocna, care a pus la dispozitia echipelor terenul gazonat al stadionului “Magura”, Directia Judeteana de Sport si Tineret Bacau si Centrul de informare europeana “Europe Direct Comanesti” (diplome, cupe, tricouri).

Romulus Dan Busnea