joi, noiembrie 30, 2023

Vrei să porți ruj în culori întunecate? Iată ce trebuie să știi!

A folosi ruj întunecat poate fi intimidant....

Cum a apărut bideul

Un bideu este un vas sau recipient...

Ce este și la ce este bună polietilena expandată

Spuma de polietilenă expandată este unul dintre...

Premieră la Dărmănești: Târgul gospodăriilor de produse montane

OrasulPremieră la Dărmănești: Târgul gospodăriilor de produse montane
- Advertisement -

În perioada 12 – 13 mai, în orașul Dărmănești s-a desfășurat prima ediție a „Târgului gospodăriilor de produse montane – tradiții și obiceiuri”, manifestare organizată de Primăria Dărmănești, în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală „Valea Muntelui” și firma ,,Degustarium” din Ghimeș-Făget. Evenimentul, care a avut un precedent chiar în Ghimeș-Făget în iarna tecută, are drept obiectiv principal susținerea producătorilor și antreprenorilor de pe Valea Trotușului în a duce mai departe tradiția fabricării unor produse alimentare și non-alimentare după metode și rețete cu vechi rădăcini în această zonă.

Evenimentul, marca ,,Fabricat în Dărmănești” a fost structurat pe trei zone:

Zona 1: Piațeta din fața Primăriei Orașului Dărmănești, acolo unde producători din 14 localităţi de pe întreaga Vale a Trotușului au putut să-și expună și să-și promoveze produsele proprii;

Zona 2: Expoziția de animale din ,,Târgul săptămânal al orașului”, acolo unde crescătorii de animale și-au expus cele mai frumoase exemplare proprii;

Zona 3: Pensiunea ,,Magic Garden Dărmănești”, acolo unde s-a conferențiat pe două teme majore și anume: Strategia națională și regională pentru promovarea produselor tradiţionale, creşterea animalelor, agriculturii şi turismului, autorizarea și comercializarea produselor locale (12 mai); Workshop – turismul de nișă. Branding-ul local și regional. Asociația ,,Montpesa”, viziuni și perspective de viitor.

„După recentele Târgul de Crăciun, de anul trecut, și Expozitia Concurs de Încondeiat ouă din Duminica Floriilor din acest an, de la Ghimeș-Făget, a venit rândul unui târg de primăvară. Ramona Pal, de la Degustarium, distribuitor pentru servicii de alimentație publică, participă activ la dezvoltarea conceptului, se ocupă direct de relația cu producătorii pentru ca ei să fie informați, documentați pentru a se dezvolta și a propulsa acest concept, deoarece Gastronomia este unul dintre punctele cardinale ale identității unei comunități”, a precizat Damian Pal, unul dinte inițiatorii conceptului și afacerii ,,Degustarium” din Ghimeș-Făget.

Deschiderea evenimentului a avut loc pe 12 mai, în Piațeta din fața Primăriei orașului Dărmănești, începând cu ora 13,00, iar printre participanți s-au numărat reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Consiliului Județean Bacău, Direcției pentru Agricultură a Județului Bacău, APIA Bacău, Instituției Prefectului – județul Bacău, Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, primari și oameni de afaceri de pe Valea Trotușului, Valea Slănicului și Valea Muntelui etc.
(Sursa: ,,Bacăul economic”, ,,Deșteptarea”, Asociatia GAL ,,Valea Muntelui”)

Text adaptat, actualizat și completat de Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri