22.3 C
Bacau

PREMIERĂ ROMÂNEASCĂ LA LONDRA: EXPOZIȚIE DE PICTURI PE IPAD

De stiut!

BEX 2

În incinta unui club londonez a avut loc zilele trecute, vernisajul expoziției de pictură realizată pe tabletă iPad de Alina Georgiana Teodorescu*, intitulată ,,BODIES”, prima de acest fel a unui artist plastic român și cea de a treia din catalogul artistei, după cele organizate anul trecut în Liban (Beirut), România (București) și Thailanda (Bangkok).

Potrivit revistei londoneze de artă ,,FAD”, în noile ei serii de pictură, Alina își prezintă experiențele de dezvoltare și libertate personală printr-o mare diversitate de forme epicuriene, care validează corpul uman ca fiind un spațiu a unor interacțiuni intense între concepte cum ar fi binele si răul, frivolitate și spiritualitate. Aceste serii de superbe artificii creatoare sunt inspirate de arzătoare tensiuni ale artistului ce contemplă și exemplifică existența unei lumi multidimensionale; lucrările figurative ale Alinei sunt o expunere a jurnalului zilnic, a transcenderii limitelor între medii; un dialog despre eliberarea tensiunilor interioare pentru atingerea libertății.

BEX 2A

Cu un trecut puternic ancorat în design interior, Alina experimentează cu cele mai inovatoare materiale și tehnologii, în articol fiind subliniată capacitatea ei de a adapta continuu stilul ei estetic și artistic la realităţile curente.

În mod natural, atunci când a decis să se dedice carierei artistice, Alina a continuat să modeleze, să inoveze și să își creeze astfel, propria cale, descoperind mai apoi, nesfârșitele posibilități oferite de noile formate digitale, ca noi și eficiente mijloace de exprimare; toate acestea au jucat un rol important în dezvoltarea sa ca și artist. De exemplu, iPad-ul de la Apple și aplicația ,,brushes” sunt cunoscute acum în domeniul artelor viziuale prin contribuția artistului englez David Hockney, care a devenit popular prin recenta lui expoziție de la ,,The Royal Academy”, acesta vorbind cu entuziasm despre plăcerea de a picta cu degetele pe iPad ca ,,o extensie a propriei ființe”.

BEX 2B

În expozițiile sale, Alina Georgiana Teodorescu explorează bogatul arsenal estetic în perfectă comuniune cu spațiul. Fie că ne referim la amprentele digitale ale picturilor pe iPad, sau la picturile pe pânză, prin toate lucrările artistei vibrează ritmul trepidant al vieții cotidiene.

,,Tot ceea ce creez acum este rezultatul unei lungi analize în detaliu a vieții mele. Timp de mulți ani am fost doar un observator. Lucrările pe care le realizez în ultima vreme sunt uimitoare chiar și pentru mine, căci ele apar ca o reacție a unei surprinderi, indiferent de stări: totul trece prin sita personală și este influențat atât de contextul social, cât și de mediul în care trăiesc și mă desfășor”, a ținut să precizeze artista.

Expoziția Alinei de la ,,PlayBoy Club” din Londra afișează un număr de 12 lucrări acrilice pe pânză, 9 acrilice pe hârtie, 17 lucrări digitale pe hârtie fotografică sau acril pe sticlă în ediții de patru, adică în total, 38 de lucrări prezentate în conformitate cu un design exclusiv închinat spiritului și rațiunii.

*Originară din Slănic-Moldova, Alina Georgiana Teodorescu (32 de ani), este primul artist plastic din România care expune pictură realizată pe tabletă iPad în Asia (Beirut, Bangkok, 2013) și Europa (București, octombrie 2013 și Londra, 3 iunie, 2014).

Artista pregătește și alte expoziții încărcate de culoare și pasiune, la Berlin, Tel Aviv, Hong Kong etc. În prezent, Alina locuiește si lucrează în Londra, dedicându-se exclusiv picturii.

ROMULUS DAN BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri