PREMIERĂ SPORTIVĂ LA DĂRMĂNEȘTI: CONCURS INTERNAȚIONAL DE TABLE ȘI BACKGAMMON

Bex 2

Hotelul ,,Romanitza” din orașul Dărmănești (Bacău) găzduiește în perioada 28 februarie – 2 martie a.c., Concursul Internațional de Table și Backgammon, în organizarea Asociației Române de Backgammon, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Dărmănești, primul turneu de acest gen din istoria sportivă a localității băcăuane.

Categoriile de participare sunt următoarele: Table 50 lei (toate rundele la 3 puncte), Backgammon 150 lei (7, 9, 11 puncte) și Backgammon 300 lei (11, 13, 15 puncte).

Premiile puse la bătaie sunt estimate la 30.000 de lei, competiția fiind susținută financiar cu suma de 5.000 lei de către Primăria și Consiliul Local Dărmănești (1.000 lei vor fi adăugați la premierea turneului de table, 1.000 lei la turneul de backgammon de 150 lei înscrierea și 3.000 lei la turneul de backgammon de 300 lei înscrierea. Din fondul de bani rezultat din încasări și sponsorizare, 15% vor reprezenta cheltuieli de organizare iar 85% vor forma fondul de premii. Conform regulamentului competiției, la începutul sau în timpul desfășurării jocurilor, competitorii se pot înscrie la toate categoriile de joc, având posibilitatea de a opta pentru un număr de până la 4 înscrieri la turneul de table, respectiv câte 2 înscrieri la turneele de backgammon, în limita locurilor libere afișate pe panoul principal.

Programul este următorul:
– Vineri, 28 februarie: ora 12.00 – înscrieri, ora 13.00 – începe turneul de table de 50 lei, ora 17.00 – începe turneul de backgammon 150 lei (se joacă până la ora 22.00 atât la table cât și la backgammon);
– Sâmbătă, 1 martie: ora 10.00 – continuă jocurile – după care vor fi vizitate obiectivele turistice din zonă, ora 14.00 – 15.00 – pauză masa de prânz, ora 15.00 – continuă jocurile și începe turneul de backgammon de 300 lei, ora 19.00 – 20.00 – pauza masa de seară, ora 20.00 – continuă jocurile;
– Duminică, 2 martie: ora 09.00 – continuă jocurile până la finalul competiției, după care se va încheia turul obiectivelor turistice din zonă, printre acestea numărându-se Palatul Știrbei, Barajul și Lacul de acumulare Valea Uzului etc.

,,Competițiile sportive cu participare națională și internațională reprezintă o modalitate de promovare a imaginii reale a orașului nostru și de dezvoltare a turismului local, fapt pentru care autoritățile locale dărmăneștene acordă întreg sprijinul derulării unor astfel de proiecte. Îi mulțumim pe această cale dlui Neculai Drgănuță pentru aportul adus la organizarea și susținerea acestei competiții care ne onorează”, a declarat dl Constantin Spiridon, primarul orașului Dărmănești.

,,Sunt convins că vor fi prezenți numeroși competitori atât din țară cât și din străinătate. Ospitalitatea dărmăneștenilor și frumusețea locurilor vor rămâne cu siguranță în inima participanților la acest important turneu, care sper să devină cu timpul unul de tradiție pentru localitate. Îi mulțumesc domnului primar Constantin Spiridon și Consiliului Local pentru sprijinul acordat desfășurării acestei întreceri sportive în orașul Dărmănești, care intră astfel în circuitul marilor turnee internaționale”, a spus și Neculai Drăgănuță, președintele asociației, organizator și director al turneului.

Concursul Open de Table și Backgammon de la Dărmănești este înscris și în calendarul competițiilor internaționale prezentat pe site-ul ,,Chicago Point Backgammon”.

ROMULUS DAN BUSNEA