27.2 C
Bacau

PREMIERĂ TEATRALĂ ÎN SUBTERANUL MINEI DE SARE DE LA TÂRGU-OCNA

De stiut!

bex 11 d

Orașului Târgu-Ocna i s-a acordat de curând statutul de stațiune balneară și balneoclimatică, criteriul de bază reprezentându-l factorii naturali de cură, printre care se numără și mina de sare ,,Trotuș”, care dispune de o modernă bază de tratament și agrement.

Autoritățile locale, cu sprijinul conducerii Societății Naționale a Sării S. A. – Salrom – au construit o strategie pentru menținerea intersului față de această locație prin promovarea unor acțiuni de interes național, desfășurate în subteran.

Seria de activități a debutat cu organizarea mai multor concursuri de șah, table și backgammon, iar miercuri, 18 decembrie a.c., va fi inaugurată noua sală de spectacole ce va purta numele marelui actor român, Florin Piersic.

Astfel, pentru prima dată, la 240 metri în subteran, va fi pusă în scenă piesa de teatru ,,Străini în noapte” jucată de maestru împreună cu actrița Medeea Marinescu, o adevărată operă de artă teatrală regizată de una dintre cele mai imortante personalități din istoria teatrului și filmului românesc, Radu Beligan, cel care, cu doar câteva zile înainte, a fost inclus oficial în Cartea Recordurilor, fiind cel mai longeviv actor din lume aflat încă pe o scenă de teatru (recent a împlinit 95 de ani și 75 de ani de carieră!).

Orele de începere a spectacolului : 19.00 – 21.00
Prețul biletelor de intrare în funcție de locurile din sală:
100 lei / persoana pentru locurile din primele 2 rânduri (sectorul VIP rând A si B)
80 lei /persoana pentru locurile din rândurile C – D
60 lei de persoană pentru locurile din rândurile F -L

Biletele se pot procura de la Casa de bilete – punct primire turiști și de la sediul postului Radioteleviziunii Kit Onești. Organizatorii îi roagă pe cei ce doresc să vizioneze spectacolul, să se prezinte cu cel puțin o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului pentru transportul în subteran.
,,Mina de sare din Târgu-Ocna este recunoscută pentru condițiile climatice, pentru efectul benefic al aerului salin.

Având în vedere faptul că pe viitor exploatarea sării se va reduce semnificativ, ne preocupăm să atragem tot mai mulți turiști români și străini prin promovarea unor acțiuni de mare interes, precum concerte de muzică de cameră, corală ateliere de pictură și sculptură, concursuri artistice și sportive, spectacole de teatru etc”, a declarat ing. Aurel Bucur, directorul general al Salrom.

Acesta a mai afirmat că se are în vedere achiziționarea de noi linii de paletizare și de ambalare a sării în pungi și în saci, dar și realizarea pentru prima dată în România, a două depozite în zăcăminte de sare pentru gaze naturale, proiect ce urmează a fi definitivat în 5 – 10 ani.

Romulus Dan Busnea

- Advertisement -

Ultimele stiri