miercuri 17 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitatePREMIERĂ TEATRALĂ ÎN...

PREMIERĂ TEATRALĂ ÎN SUBTERANUL MINEI DE SARE DE LA TÂRGU-OCNA

bex 11 d

Orașului Târgu-Ocna i s-a acordat de curând statutul de stațiune balneară și balneoclimatică, criteriul de bază reprezentându-l factorii naturali de cură, printre care se numără și mina de sare ,,Trotuș”, care dispune de o modernă bază de tratament și agrement.

Autoritățile locale, cu sprijinul conducerii Societății Naționale a Sării S. A. – Salrom – au construit o strategie pentru menținerea intersului față de această locație prin promovarea unor acțiuni de interes național, desfășurate în subteran.

Seria de activități a debutat cu organizarea mai multor concursuri de șah, table și backgammon, iar miercuri, 18 decembrie a.c., va fi inaugurată noua sală de spectacole ce va purta numele marelui actor român, Florin Piersic.

Astfel, pentru prima dată, la 240 metri în subteran, va fi pusă în scenă piesa de teatru ,,Străini în noapte” jucată de maestru împreună cu actrița Medeea Marinescu, o adevărată operă de artă teatrală regizată de una dintre cele mai imortante personalități din istoria teatrului și filmului românesc, Radu Beligan, cel care, cu doar câteva zile înainte, a fost inclus oficial în Cartea Recordurilor, fiind cel mai longeviv actor din lume aflat încă pe o scenă de teatru (recent a împlinit 95 de ani și 75 de ani de carieră!).

Orele de începere a spectacolului : 19.00 – 21.00
Prețul biletelor de intrare în funcție de locurile din sală:
100 lei / persoana pentru locurile din primele 2 rânduri (sectorul VIP rând A si B)
80 lei /persoana pentru locurile din rândurile C – D
60 lei de persoană pentru locurile din rândurile F -L

Biletele se pot procura de la Casa de bilete – punct primire turiști și de la sediul postului Radioteleviziunii Kit Onești. Organizatorii îi roagă pe cei ce doresc să vizioneze spectacolul, să se prezinte cu cel puțin o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului pentru transportul în subteran.
,,Mina de sare din Târgu-Ocna este recunoscută pentru condițiile climatice, pentru efectul benefic al aerului salin.

Având în vedere faptul că pe viitor exploatarea sării se va reduce semnificativ, ne preocupăm să atragem tot mai mulți turiști români și străini prin promovarea unor acțiuni de mare interes, precum concerte de muzică de cameră, corală ateliere de pictură și sculptură, concursuri artistice și sportive, spectacole de teatru etc”, a declarat ing. Aurel Bucur, directorul general al Salrom.

Acesta a mai afirmat că se are în vedere achiziționarea de noi linii de paletizare și de ambalare a sării în pungi și în saci, dar și realizarea pentru prima dată în România, a două depozite în zăcăminte de sare pentru gaze naturale, proiect ce urmează a fi definitivat în 5 – 10 ani.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...