Premii record la concursul international de table si backgammon de la Arena Mall

La Centrul Comercial “Arena Mall” din Bacau va avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare (14-16 decembrie), Concursul International de Table si Backgammon, in organizarea Asociatiei Romane de Backgammon din Targu Ocna, sponsor al competitiei alaturi de Arena Mall. La concurs si-au anuntat participarea peste 100 de jucatori din tara si din strainatate, premiile puse in joc fiind de 30.000 de lei, indiferent de numarul competitorilor!

Distribuirea premiilor este urmatoarea: Backgammon 400 lei- Locul I- 8.000 lei, Locul II- 4.000 lei, Semifinalisti- cate 2.000 lei, Consolare locul I- 3.000 lei si Consolare locul II- 1.000 lei; Table- Locul I- 4.000 lei, Locul II- 2.000 lei, Semifinalisti- cate 1.000 lei, Consolare locul I- 1.500 lei si Consolare locul II- 500 lei; Categoriile de joc la care se vor intrece impatimitii jocurilor cu zaruri sunt urmatoarele: Table 100 lei- toate rundele la 5 puncte; Backgammon 400 lei- 13/15/17 puncte. “Jucatorii se pot inscrie la ambele categorii de joc. Acestia pot opta pentru un numar de pana la doua inscrieri de la inceput sau in timpul derularii jocurilor, in limita locurilor libere inscrise pe tabloul principal de joc.

Premiile obtinute se cumuleaza, partidele urmand a se desfasura intr-un climat de sportivitate si fair-play. Persoana care deranjeaza desfasurarea intrecerii va fi eliminata atat din competitie cat si de la locul de concurs”, a declarat multiplul campion national si international la table si backgammon Neculai Draganuta, directorul turneului si unul dintre cei mai apreciati jucatori de backgammon din lume. Simultan se va desfasura si cea de a VI-a etapa a concursului national de table si backgammon, la care vor participa cei mai buni jucatori din tara.

Printre jucatori se va afla si Daniel Tudose (Romania/Italia), actualul campion european la backgammon (categoria “Intermediate”), titlu adjudcat la Velden (Austria, 11-15 aprilie 2012), exact la 10 ani de la castigarea pretiosului trofeu de catre Neculai Draganuta.
Romulus Dan Busnea