Președinta American Chemical Society vizitează Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău

DSC_9912 copy 2

Astăzi, 24 septembrie 2014, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a avut-o ca oaspete pe dr. Marinda Li Wu, președinta American Chemical Society (ACS). Dr. Wu a fost însoțită de către președintele Societății de Chimie din România (SChR) – prof.univ.dr.ing. Sorin Roșca, vicepreședintele SChR – prof.univ.dr.ing. Victor-Corneliu Radu și președinta secțiunii Tineret a SChR – șef lucr.dr.ing. Cristina Todașcă.

Cu această ocazie, dr. Wu s-a întâlnit cu membrii filialei Bacău a SChR, a cărei președintă este prof.univ.dr.chim. Adriana Fînaru, cu studenți și masteranzi din cadrul Departamentului de Inginerie Chimică și Alimentară din cadrul Facultății de Inginerie a universității băcăuane.

În Aula Magna a universității, președinta ACS a susținut conferința cu titlul “Partners for Progress and Prosperity: Celebrating Diversity Together!”. Conferința a fost precedată de o întâlnire cu rectorul Universității “Vasile Alecsandri”, prof.univ.dr.ing. Dr.h.c. Valentin Nedeff, fiind urmată de o vizită prin laboratoarele didactice și de cercetare-dezvoltare ale Facultății de Inginerie.

Lucian Gavrilă