vineri, decembrie 1, 2023

Ne va lovi criza energetică?

În mod normal, războiul din Ucraina și...

Ce trebuie să știm despre tractorul cu două roți

Tractorul cu două roți este un termen...

O dilemă mereu actuală: Cât să cer pentru munca mea?

Sunt profesionișți care încearcă să-și dezvolte o...

Preşedintele Consiliului Judeţean a semnat două contracte în valoare de peste 4 milioane euro prin PNRR

ActualitatePreşedintele Consiliului Judeţean a semnat două contracte în valoare de peste 4 milioane euro prin PNRR
- Advertisement -

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Valentin Ivancea, a anunţat că a semnat două contracte în valoare de peste 4 milioane euro, cu finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Cel mai mare contract, în valoare de 3,2 milioane euro, este cel de reabilitare şi eficientizare energetică a Complexului Muzeal “Iulian Antonescu”.

“Ne propunem astfel să poziţionăm această instituţie în zona centrală a oraşului şi să transformăm obiectivul, cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 7.000 metri pătraţi, într-un spaţiu primitor şi modern, propice desfăşurării activităţilor educativ-culturale. Vom crea astfel o zonă atractivă pentru cetăţenii de toate vârstele, iubitori de carte şi de modern, un cadru ce va combina un mediu reconfortant – mult spaţiu verde – cu beneficiile oferite de lectura unei cărţi bune”, a declarat Valentin Ivancea.

Un al doilea contract finanţat prin PNRR, în valoare de peste 900.000 euro, este de extindere şi reabilitare a clădirii Muzeului de Artă.

Ambele proiecte prevăd măsuri pentru renovarea şi creşterea performanţei energetice, prin modernizarea anvelopei clădirilor, instalaţiilor şi ventilaţiei interioare.

Lucrările de modernizare cuprind şi montarea a patru staţii de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice cu putere de 22 kW, fiecare staţie având două puncte de încărcare.

Alte titluri