sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitatePreşedintele Consiliului Judeţean...

Preşedintele Consiliului Judeţean a semnat două contracte în valoare de peste 4 milioane euro prin PNRR

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Valentin Ivancea, a anunţat că a semnat două contracte în valoare de peste 4 milioane euro, cu finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Cel mai mare contract, în valoare de 3,2 milioane euro, este cel de reabilitare şi eficientizare energetică a Complexului Muzeal “Iulian Antonescu”.

“Ne propunem astfel să poziţionăm această instituţie în zona centrală a oraşului şi să transformăm obiectivul, cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 7.000 metri pătraţi, într-un spaţiu primitor şi modern, propice desfăşurării activităţilor educativ-culturale. Vom crea astfel o zonă atractivă pentru cetăţenii de toate vârstele, iubitori de carte şi de modern, un cadru ce va combina un mediu reconfortant – mult spaţiu verde – cu beneficiile oferite de lectura unei cărţi bune”, a declarat Valentin Ivancea.

Un al doilea contract finanţat prin PNRR, în valoare de peste 900.000 euro, este de extindere şi reabilitare a clădirii Muzeului de Artă.

Ambele proiecte prevăd măsuri pentru renovarea şi creşterea performanţei energetice, prin modernizarea anvelopei clădirilor, instalaţiilor şi ventilaţiei interioare.

Lucrările de modernizare cuprind şi montarea a patru staţii de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice cu putere de 22 kW, fiecare staţie având două puncte de încărcare.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...