1.1 C
Bacau

Preşedintele Consiliului Judeţean a semnat două contracte în valoare de peste 4 milioane euro prin PNRR

De stiut!

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Valentin Ivancea, a anunţat că a semnat două contracte în valoare de peste 4 milioane euro, cu finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Cel mai mare contract, în valoare de 3,2 milioane euro, este cel de reabilitare şi eficientizare energetică a Complexului Muzeal “Iulian Antonescu”.

“Ne propunem astfel să poziţionăm această instituţie în zona centrală a oraşului şi să transformăm obiectivul, cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 7.000 metri pătraţi, într-un spaţiu primitor şi modern, propice desfăşurării activităţilor educativ-culturale. Vom crea astfel o zonă atractivă pentru cetăţenii de toate vârstele, iubitori de carte şi de modern, un cadru ce va combina un mediu reconfortant – mult spaţiu verde – cu beneficiile oferite de lectura unei cărţi bune”, a declarat Valentin Ivancea.

Un al doilea contract finanţat prin PNRR, în valoare de peste 900.000 euro, este de extindere şi reabilitare a clădirii Muzeului de Artă.

Ambele proiecte prevăd măsuri pentru renovarea şi creşterea performanţei energetice, prin modernizarea anvelopei clădirilor, instalaţiilor şi ventilaţiei interioare.

Lucrările de modernizare cuprind şi montarea a patru staţii de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice cu putere de 22 kW, fiecare staţie având două puncte de încărcare.

- Advertisement -

Ultimele stiri