vineri 19 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractionalPrevenirea consumului de...

Prevenirea consumului de droguri

Polițiștii băcăuani desfășoară și în acest sfârșit de săptămână, în sistem integrat, activități pe linia prevenirii traficului și consumului ilicit de droguri.

Pentru ca evenimentele artistice din acest weekend să se desfășoare în limitele legii, polițiștii, alături de jandarmi și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău desfășoară activități preventive specifice, astfel încât să vină în întâmpinarea tinerilor cu sfaturi și recomandări.

Activitățile sunt desfășurate de polițiștii de prevenire, ordine publică, dar și în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău și Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

Acestea au drept scop prevenirea și conștientizarea efectelor consumului de droguri, riscurile la care se expun consumatorii, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri la persoanele vulnerabile.Totodată, sunt oferite informații cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situații de criză, cauzate de consumul de droguri, precum și la efectele juridice la care se expun în cazul traficului sau consumului de substanțe psihoactive.

 

De asemenea, polițiștii de combatere a criminalității organizate acționează pentru combaterea traficului și consumului de droguri.

Informarea corectă este obiectivul structurilor teritoriale ale M.A.I pentru ca participanții la festivalurile din acest weekend să se bucure de o atmosferă plăcută și distracție în siguranță, fără evenimente negative.

 

De citit!

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...