vineri, septembrie 29, 2023

Te dor călcâiele dimineața? Iată de ce si ce trebuie să faci!

Cei care cred că fasceita plantară este...

Câteva idei pentru a obține o locuință

Ești proaspăt însurat și vrei să ai...

Prima româncă care a luat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba germană e din Bacău

ActualitatePrima româncă care a luat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba germană e din Bacău
- Advertisement -

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a felicitat-o duminică pe Teodora Smintanca-Strugariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Bacău, care s-a clasat pe primul loc şi a obţinut Medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Limba Germană, înregistrând şi o premieră – singura Medalie de aur obţinută de România în istoria acestei olimpiade.

“Performanţă extraordinară! Teodora Smintanca-Strugariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Bacău, s-a clasat pe primul loc şi a obţinut Medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Limba Germană – o competiţie extrem de puternică, la care au participat elevi din 57 state. Teodora a obţinut 100/100 puncte. Echipa României a participat cu doi elevi la nivelul B2 (cel mai înalt nivel din concurs). Olimpiada Internaţională de Limba Germană este un concurs în care premiile se acordă în sistemul competiţiilor sportive: un singur loc I (Medalie de aur), un loc II şi un loc III pe fiecare nivel de organizare: A2, B1 şi B2. Teodora a înregistrat o premieră, aceasta fiind singura Medalie de aur obţinută de România în istoria Olimpiadei Internaţionale de Limba Germană”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El l-a felicitat şi pe colegul de echipă al Teodorei, Matei Florescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti, precum şi pe profesoara Silvia Socolescu (Colegiul Naţional “Traian” din Drobeta Turnu-Severin), care i-a pregătit la lotul naţional şi i-a însoţit în Germania.

“Rezultatul de excepţie se datorează în egală măsură şi profesorilor din şcolile în care învaţă cei doi olimpici, iar recunoştinţa şi mulţumirile mele se îndreaptă şi către ei. Este o mare bucurie să pot felicita lotul olimpic al României pentru performanţa obţinută anul acesta la Hamburg, să îi pot felicita şi să le pot mulţumi profesorilor şi părinţilor”, a mai scris Cîmpeanu. AGERPRES

Alte titluri