6.1 C
Bacău
vineri, martie 24, 2023

15 sfaturi pentru cei care nu consideră fitness-ul un simplu moft

Te-ai săturat să depui efortul la sală...

Cum să vă îmbrăcați pentru schi și snowboard

Cel mai important lucru de reținut este...

Primăria orașului Bonn (Germania) finanțează un proiect social-filantropic derulat în satul băcăuan Hârja

ActualitateSanatatePrimăria orașului Bonn (Germania) finanțează un proiect social-filantropic derulat în satul băcăuan Hârja
- Advertisement -

Asezamant Harja

În urma unei cereri de expertiză economică și finanțare pe care Parohia satului Hârja, comuna Oituz, jud. Bacău, a depus-o în 2013 către către SES Germania (Senior Experten Services – organizație finanțată de guvernul german, care acordă asistență pentru dezvoltare prin cei peste 9.000 de experți, din diferite domenii de activitate), proiectul a fost aprobat de comisia de evaluare germană și a început să fie implementat în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, atât la Parohia Hârja, cât și la Asociația ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja, care administrează sub același nume așezământul social-filantropic din localitate.

Proiect cu participare și finanțare germană

Implementarea proiectului are loc în perioada 28 iulie – 15 august 2014, prin participarea seniorului expert în economie socială și medicală, Hofmann Norbert. Acest proiect oferă consultanță, planificare financiară în vederea sustenabilității centrelor de bătrâni și de copii, pregătire a staffului și perspective în dezvoltarea unor noi servicii sociale și medicale de tip ,,hospice”.

Finanțatorul acestui proiect este Primăria Orașului Bonn – Germania, care va oferi asistență în urmatoarele sectoare: organizare, management general, antrenare a staffului, căutare a posibilităților în strângerea de fonduri, descoperire de noi activități în sfera socialului și a îngrijirii medicale. Scopul final al proiectului este de a îmbunatăti situația financiară a instituției social -filantropice cu ajutorul dlui Hofmann Norbert, expert economic, ce a înființat și coordonat până în prezent peste 30 de spitale, centre de tip ,,hospice” și cămine de bătrâni în Europa, Asia, America și Africa. Experiența de peste 35 de ani a domniei sale în acest domeniu va fi benefică așezământului de la Hârja, în vederea găsirii soluțiilor de sustenabilitate și eficientizare economică.

Senior Hofmann

,,În toată această perioadă, domnul Hofmann Norbert va lua contact cu toate formele de organizare ale Parohiei Hârja și Asociației ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja (centre pentru persoane vârstnice și pentru copiii aflați în dificultate, centre de cultură, tradiție și spiritualitate, centre de voluntariat, ateliere de manufacturi și croitorie, cât și ferma de animale ). De asemenea, există posibilitatea ca domnul Hofmann Norbert să-și ofere experiența și competențele sale tuturor ONG-urilor din eparhie sau altor instituții din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului prin intermediul acestui proiect”,a precizat pr. Ilarion Mâță, directorul Asociației ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja.

Asociaţia ,,Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” – Hârja a devenit al 18-lea membru al Federaţiei Filantropia a Patriarhiei Române și a fost înfiinţată, cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, pentru a intensifica activitatea deja existentă de peste şase ani a Centrului socio-medical pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, de serviciile căruia beneficiază în prezent 49 de bătrâni. Asociaţia mai administrează Centrul de zi pentru copii ,,Sfântul Dionisie Exiguu” şi Centrul de creaţie, artă şi tradiţie ,,Sfântul Apostol Andrei”, precum şi un serviciu acreditat de îngrijire la domiciliu pentru 11 vârstnici.

Romulus Dan BUSNEA

Alte titluri