miercuri 17 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

Primarul din Sascut și trei salariați de la E.ON Moldova, arestați preventiv

prim

Primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan, a primit, marti seara, din partea unei instanțe a Judecătoriei Bacău, după mai bine de cinci ore de dezbateri, mandat de arest preventiv pentru 29 de zile pentru continuarea cercetărilor într-un dosar penal deschis pentru corupție și furt de energie electrică.

O decizie asemănătoare în același caz au dat magistrații băcăuani și pentru Ciprian Anisei, Claudiu Popovici și Marius Bogdan Chițescu, persoane având funcții de conducere și control în cadrul societății comerciale E.ON Moldova S.A.

Ștefan Andrieș, proprietarul firmei Anca Rom din Bacău, este singurul dintre cei reținuți luni în același dosar care urmează a fi cercetat în libertate, dar cu interdicție de a părăsi localitatea.

“Există date și probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada noiembrie 2013 — aprilie 2014, suspecții se fac vinovați de săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de serviciu, urmărind obținerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane”, susțin procurorii care anchetează cazul.

Avocații celor patru arestați preventiv au declarat, pentru AGERPRES, că vor face recurs la decizia judecătorilor băcăuani.

“Clientul meu este urmărit penal pentru o așa-zisă acceptare a unei promisiuni indirecte. Ne-au fost prezentate niște frânturi din câteva interceptări telefonice, din care reiese că persoana pe care o reprezint, Marius Chițescu ar fi facilitat rezolvarea unei contestații depuse la sediul E.ON de către un alt inculpat în dosar (Cristinel Bostan n.r.). Într-adevăr, contestația s-a rezolvat între timp, însă în comisia de reexaminare, fără a avea legătura cu cel pe care îl reprezint”, a declarat, pentru AGERPRES, avocatul Cristian Cojocaru, apărătorul inculpatului Chițescu Bogdan Marius.

Primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan, a primit, luni seara, ordonanță de reținere pentru 24 de ore din partea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, fiind cercetat pentru acte de corupție, împreună cu alte 13 persoane, oameni de afaceri și salariați ai S.C E.ON Moldova, aduși la audieri în cursul aceleiași zile, după efectuarea a 14 percheziții domiciliare în municipiile Bacău și Iași, au declarat, pentru AGERPRES, surse din rândul anchetatorilor.

Referindu-se la acest caz, Departamentul de comunicare al E.ON România precizează, într-un comunicat remis AGERPRES, faptul că fiind vorba despre o anchetă în derulare, conducerea firmei se abține de la alte comentarii, până la o decizie definitivă a justiției”, dar că “a pus la dispoziția procurorilor toate informațiile solicitate necesare pentru derularea investigației”.

“Având deplină încredere în justiția din România, E.ON va continua să coopereze cu autoritățile statului pentru bunul mers și finalizarea investigației”, se arată în comunicat.

E.ON România mai menționează că “aplică o politica de toleranță zero în ceea ce privește furturile de energie electrică” și că “este atât în interesul consumatorilor, cât și al companiei, ca orice consum fraudulos să fie descoperit, dovedit și pedepsit, conform legilor în vigoare”.AGERPRES

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...