miercuri 11 decembrie 2024

.

Importanța aparatului de aer...

Aparatul de aer condiționat și filtrul HEPA au devenit două componente esențiale în...

Cum să-ți alegi o...

Când mergeți la un magazin pentru a cumpăra o bicicletă, s-ar putea să...

O dilemă mereu actuală:...

Sunt profesionișți care încearcă să-și dezvolte o afacere pe cont propriu și clachează....

Ce cauzează bilirubina crescută?

Bilirubina este o substanță gălbuie în sângele dumneavoastră. Se formează după ce celulele...
AcasăOrasulPrimul bal caritabil...

Primul bal caritabil al Asociaţiei „Lumina”, din Bacău

O întîlnire restrînsă, dar cu o atmosferă caldă şi o energie pozitivă, aşa a fost prima ediţie a balului caritabil organizat de Asociaţia „Lumina”, miercuri seară, la Restaurantul Arkadia din Bacău. Oamenii de afaceri băcăuani care au înţeles importanţa gestului de a-şi ajuta comunitatea în mijlocul căreia îşi desfăşoară activitatea au participat la eveniment, achitîndu-şi, după protocolul acţiunilor caritabile de gen, participarea, şi achiziţionînd bunurile şi serviciile scoase la licitaţie de organizatori. În ajutorul tinerilor şi adulţilor diagnosticaţi cu boli incurabile.

Fondurile acumulate vor fi folosite pentru derularea programelor Asociaţiei „Lumina”, prin Hospice Casa Albert, din satul Luncani, comuna Mărgineni, şi Casa Lumina, din Comăneşti, care oferă în prezent servicii specializate pentru 110 beneficiari, copii şi adulţi diagnosticaţi cu boli incurabile, din Vrancea, Neamţ şi Bacău. Pînă la finele anului 2012, alţi 27 de copii vor deveni beneficiari ai îngrijirilor paliative oferite de „Lumina”. „O să începem să ajutăm şi adulţi diagnosticaţi cu boli incurabile, din Bacău. Ăsta este un nou obiectiv al nostru”, a anunţat Mara Matei, PR-ul Asociaţiei „Lumina”. Organizaţia îşi desfăşoară activitatea în judeţul Bacău de 14 ani. Serviciile de îngrijire paliativă pentru un copil diagnosticat cu o boală incurabilă înseamnă 212 lei pe lună.

Nici un om politic nu a fost prezent la prima ediţie a balului caritabil organizat de Asociaţia „Lumina”.

A fost licitată o colecţie de vinuri Hallewood, furnizorul Casei Regale

Primul obiect licitat, un set hand made de quartz roz, cu ametist, lucratde Ana Cîrlan, a fost adjudecat pentru suma de 300 de lei, oferită de Meral Solak, proprietara firmei PMS Termopane. Reprezentanţii firmei de producţie publicitară Grafitt Invest, Otilia şi Cristian Lupu, au cîştigat, în schimbul sumei licitate de 100 de lei, o cină romantică oferită de Restaurantul Arkadia, şi un set de lumînări hand made plutitoare, din ceară de stup. Popas Trebeş a oferit suma cea mai mare, 250 de lei, pentru un tort de Crăciun, oferit de Cofetăria „Corso”, cu o compoziţie la alegere, iar Cristi Burcă, director la Global Auto Service Bacău, a obţinut, contra sumei de 200 de lei, un voucher pentru Salonul „Belle Marie”. Cea mai mare sumă licitată la prima ediţie a balului caritabil al Asociaţiei „Lumina” n-a depăşit 800 de lei, bani oferiţi de SC Comfert SRL, pentru un coş de Crăciun, cu şampanie, dulciuri şi obiecte ornamentale, pregătit de Daisy Sara, şi de Popas Trebeş, pentru un set de trei sticle de vin de colecţie de la Cramele Hallewood, furnizorul Casei Regale. Participanţii au mai putut achiziţiona obiecte hand made prezente într-o expoziţie amenajată de organizatori pentru eveniment.

La totalul sumei licitate, ajunsă în final la 2500 de lei, s-au mai adăugat donaţiile şi sponsorizările din partea unor parteneri ai Asociaţiei „Lumina”, Dedeman, SC Comfert SRL şi Popas Trebeş, care au primit, alături de ceilalţi susţinători ai organizaţiei, diplome şi cuvinte de mulţumire.

O lecţie de dragoste şi demnitate

Generozitatea participanţilor a fost răsplătită de organizatori cu un program artistic variat dar şi cu specialităţi culinare, pregătite de Chef Teodor Stoleru, maestru în artă culinară, cîştigător al numeroase concursuri naţionale şi internaţionale. Specialitatea oferită de celebrul bucătar în această seară participanţilor a fost Muşchi de porc „Florentin”, cu care a cîştigat în 1986, la Concursul Internaţional „Gastro Prag”, din Cehoslovacia, Medalia de Aur, cu echipă, pentru Meniu tradiţional românesc.

Atmosfera a fost animată pe parcursul serii de patru frumoase dansatoare, de la Agenţia de Entertainment „Daio Show”, care au oferit un spectacol pe ritmuri flamenco şi de cabaret, de solista de muzică populară Silvia Bordeianu, elevă a Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” din Bacău, şi de actorul Ştefan Zaharia, din Piatra Neamţ.

Prima ediţie a balului caritabil al Asociaţiei „Lumina” s-a încheiat cu „o lecţie de dragoste şi demnitate”, după cum a spus în introducerea momentului jurnalista Mădălina Rotaru, prezentatoare a evenimentului, un concert de blues tradiţional acustic, oferit de Sir Blues, Vali Răcilă, artist şi voluntar al centrelor de neuropsihiatrie din Bacău. Mesajul său, transmis de la început prin intermediul melodiei „Totuşi ca voi sînt”, a trupei „Pheonix”, a fost o concluzie firească a unei seri deschise de un dans în scaun cu rotile, oferit de doi tineri voluntari ai Asociaţiei „Lumina”, o altă „lecţie de demnitate şi de dragoste” a acestui prim bar caritabil, un apel la ajutor, în fond, din partea unor oameni care au nevoie de noi.

Bacau Expres si Contrasens.com au fost parteneri media ai evenimentului.

De citit!

Pictorul Ştefan Pristavu, la 70 de ani: “Ăsta e rolul artistului: să facă societatea mai umană, mai bună, dacă e posibil”

Un peisagist recunoscut, un hîtru, un bonom, un “împăciuitorist”, un bon eleve, cel mai bun student al promoţiei sale la facultatea de arte, un artist înnăscut, un profesor iubit de elevi, un tată fericit, un pescar pasionat, astfel ar...

Expoziţie aniversară Ştefan Pristavu

Pictorul băcăuan Ştefan Pristavu deschide sîmbătă, 26 ianuarie 2013, la Galeriile “Frunzetti” din Bacău, o expoziţie personală, aniversară. Artistul va sărbători la vernisaj, alături de prieteni, colegi şi public, împlinirea vîrstei de 70 de ani.Evenimentul va avea loc, de...

Prima mea lecţie de tango argentinian. “Tangoul este despre a face linişte în tine şi a face linişte în celălalt”

Cînd, la final, am ieşit din Cafe du Theatre din Bacău, paşii mei aveau un alt fel de cadenţă, de graţie, pe asfaltul oraşului. Mi-am îndreptat aproape fără să realizez umerii, am privit înainte, şi am pornit spre casă...