sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitatePrimul oficiu poștal...

Primul oficiu poștal adaptat persoanelor nevăzătoare

Începând de astăzi, Compania Națională Poșta Română își sprijină clienții nevăzători și adaptează primul oficiu poștal astfel încât aceștia să poată obține cu ușurință informațiile necesare deplasării în interiorul oficiului și a accesării serviciilor poștale, fără a avea nevoie de un însoțitor. Oficiul Poștal București 39 se află la dispoziția oricărei persoane cu deficiențe de vedere din cele 100.000 care trăiesc în România.

Astfel, societatea Framinor a instalat, în cadrul subunității, un sistem high-tech pentru asigurarea orientării în spațiul înconjurător a persoanelor cu deficiențe de vedere, numit Step-Hear. Acesta constă într-o aplicație care se descarcă gratuit în telefonul mobil și care, în momentul în care se interconectează cu senzorii instalați în oficiul poștal, va comunica un mesaj audio pre-înregistrat care conține toate informațiile necesare deplasării și accesibilității clienților.

Tot în cadrul Oficiului Poștal București 39, Asociația Alfabetul Scripor a oferit gratuit mai multe dispozitive pentru persoanele nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere, printre care se numără: felicitări tactilo-vizuale tipărite în alfabetul limbii române, alfabetul Braille și în alfabetul tactil al culorilor – Scripor, etichete de uz general cu reprezentarea tactilo-vizuală a culorilor, jocul tactil Alb & Negru, kituri de tastatură în alfabetul Braille, kituri pentru accesibilizarea ascensoarelor, planșe cu alfabetul Braille și alfabetul culorilor, precum și cecograme. Toate acestea vor fi vândute în curând și în oficiile poștale.

Alfabetul Scripor este, de fapt, alfabetul tactil al culorilor, un concept bazat pe extinderea alfabetului Braille. Aceasta permite fiecărei persoane cu deficiențe de vedere să citească, să scrie, să înțeleagă, să-și amintească, să diferențieze și să identifice culorile în mod eficient.

„Ne bucură faptul că putem aduce beneficii celor cu deficiențe de vedere și că putem contribui, într-o mică măsură, la ușurarea vieții acestora. Încă o dată, Poșta Română își demonstrează rolul social și își arată sprijinul pentru persoanele vulnerabile, contribuind prin acest parteneriat la incluziunea socială și la înlăturarea barierelor de mobilitate pentru nevăzători”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română.

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...