joi, septembrie 28, 2023

Se apropia Valentine’s Day

Te gândești cu drag la persoana specială...

Câteva lucruri de făcut înainte de a începe fertilizarea in vitro

Înainte de a începe tratamentul propriu-zis, există...

Marker, liner, koki… Ce sunt și la ce folosesc

Marker pen, fine liner, marking pen, felt-tip...

Primul oficiu poștal adaptat persoanelor nevăzătoare

ActualitatePrimul oficiu poștal adaptat persoanelor nevăzătoare
- Advertisement -

Începând de astăzi, Compania Națională Poșta Română își sprijină clienții nevăzători și adaptează primul oficiu poștal astfel încât aceștia să poată obține cu ușurință informațiile necesare deplasării în interiorul oficiului și a accesării serviciilor poștale, fără a avea nevoie de un însoțitor. Oficiul Poștal București 39 se află la dispoziția oricărei persoane cu deficiențe de vedere din cele 100.000 care trăiesc în România.

Astfel, societatea Framinor a instalat, în cadrul subunității, un sistem high-tech pentru asigurarea orientării în spațiul înconjurător a persoanelor cu deficiențe de vedere, numit Step-Hear. Acesta constă într-o aplicație care se descarcă gratuit în telefonul mobil și care, în momentul în care se interconectează cu senzorii instalați în oficiul poștal, va comunica un mesaj audio pre-înregistrat care conține toate informațiile necesare deplasării și accesibilității clienților.

Tot în cadrul Oficiului Poștal București 39, Asociația Alfabetul Scripor a oferit gratuit mai multe dispozitive pentru persoanele nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere, printre care se numără: felicitări tactilo-vizuale tipărite în alfabetul limbii române, alfabetul Braille și în alfabetul tactil al culorilor – Scripor, etichete de uz general cu reprezentarea tactilo-vizuală a culorilor, jocul tactil Alb & Negru, kituri de tastatură în alfabetul Braille, kituri pentru accesibilizarea ascensoarelor, planșe cu alfabetul Braille și alfabetul culorilor, precum și cecograme. Toate acestea vor fi vândute în curând și în oficiile poștale.

Alfabetul Scripor este, de fapt, alfabetul tactil al culorilor, un concept bazat pe extinderea alfabetului Braille. Aceasta permite fiecărei persoane cu deficiențe de vedere să citească, să scrie, să înțeleagă, să-și amintească, să diferențieze și să identifice culorile în mod eficient.

„Ne bucură faptul că putem aduce beneficii celor cu deficiențe de vedere și că putem contribui, într-o mică măsură, la ușurarea vieții acestora. Încă o dată, Poșta Română își demonstrează rolul social și își arată sprijinul pentru persoanele vulnerabile, contribuind prin acest parteneriat la incluziunea socială și la înlăturarea barierelor de mobilitate pentru nevăzători”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română.

Alte titluri