sâmbătă 13 iulie 2024

.

Despre superstitii: Florile II

Florile au constituit pentru oameni simboluri ale prieteniei sau dragostei, ale despărțirii sau...

Câteva lucruri despre dispozitivele...

Dacă ai trecut de faza filmelor cu spioni, știi, fără îndoială, că nu...

Ți-ai luat câine? Iată...

Sunteți pentru prima dată proprietarul unui câine? Felicitări pentru că ți-ai găsit noul...

Primul automat de transfer...

Începând cu 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, românii aflați oriunde în...
AcasăActualitatePrins cu lemne...

Prins cu lemne furate în curte

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, însoțiți de lucrători silvici, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară la imobilele a două persoane, un bărbat de 60 de ani din comuna Asău și un altul de 48 de ani din comuna Ghimeș-Făget. Scopul acțiunii a fost de a identifica și indisponibiliza bunurile și înscrisurile acestora, în legătură cu o anchetă în desfășurare privind tăierea ilegală și furtul de arbori din zona respectivă.

La locația bărbatului din comuna Asău, polițiștii au găsit și confiscat mai multe bunuri și înscrisuri suspecte. În plus, la locația bărbatului din comuna Ghimeș-Făget, autoritățile au descoperit și confiscat o cantitate mare de lemn de foc, specia fag, în valoare de aproximativ 26 de metri cubi.

În urma probelor colectate și a anchetei în curs, s-a decis reținerea bărbatului de 48 de ani pentru 24 de ore sub acuzațiile de tăiere ilegală și furt de arbori. Acesta a fost escortat la Arestul I.P.J Bacău în vederea continuării investigațiilor și a procesului legal.

Această acțiune a autorităților vine ca urmare a preocupării crescânde pentru protejarea mediului înconjurător și combaterea activităților ilegale din industria forestieră. Tăierea ilegală și furtul de arbori sunt infracțiuni grave care aduc prejudicii atât proprietarilor pădurilor, cât și mediului înconjurător. Aceste acțiuni ilegale pun în pericol echilibrul ecologic și habitatul animalelor și plantelor sălbatice din zona afectată.

În contextul acestor evenimente, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Brusturoasa reamintesc tuturor cetățenilor importanța respectării legilor și regulilor privind protecția mediului înconjurător și a proprietății private. Aceste acțiuni ilegale nu numai că duc la consecințe grave, dar pot duce și la consecințe penale severe pentru cei implicați.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...