duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitatePrins cu lemne...

Prins cu lemne furate în curte

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, însoțiți de lucrători silvici, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară la imobilele a două persoane, un bărbat de 60 de ani din comuna Asău și un altul de 48 de ani din comuna Ghimeș-Făget. Scopul acțiunii a fost de a identifica și indisponibiliza bunurile și înscrisurile acestora, în legătură cu o anchetă în desfășurare privind tăierea ilegală și furtul de arbori din zona respectivă.

La locația bărbatului din comuna Asău, polițiștii au găsit și confiscat mai multe bunuri și înscrisuri suspecte. În plus, la locația bărbatului din comuna Ghimeș-Făget, autoritățile au descoperit și confiscat o cantitate mare de lemn de foc, specia fag, în valoare de aproximativ 26 de metri cubi.

În urma probelor colectate și a anchetei în curs, s-a decis reținerea bărbatului de 48 de ani pentru 24 de ore sub acuzațiile de tăiere ilegală și furt de arbori. Acesta a fost escortat la Arestul I.P.J Bacău în vederea continuării investigațiilor și a procesului legal.

Această acțiune a autorităților vine ca urmare a preocupării crescânde pentru protejarea mediului înconjurător și combaterea activităților ilegale din industria forestieră. Tăierea ilegală și furtul de arbori sunt infracțiuni grave care aduc prejudicii atât proprietarilor pădurilor, cât și mediului înconjurător. Aceste acțiuni ilegale pun în pericol echilibrul ecologic și habitatul animalelor și plantelor sălbatice din zona afectată.

În contextul acestor evenimente, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Brusturoasa reamintesc tuturor cetățenilor importanța respectării legilor și regulilor privind protecția mediului înconjurător și a proprietății private. Aceste acțiuni ilegale nu numai că duc la consecințe grave, dar pot duce și la consecințe penale severe pentru cei implicați.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...