7.8 C
Bacău
duminică, martie 26, 2023

Câteva idei pentru amenajarea balconului

Da, știm cu toții că balconul este...

Căteva ponturi pentru alegerea unui ceas

Primul meu ceas a fost un «Racheta»...

Cum să ascunzi o cameră de supraveghere

O cameră de supraveghere este bună la...

Prins cu lemne furate în curte

ActualitatePrins cu lemne furate în curte
- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliţie Rurală Brusturoasa, însoțiți de lucrători silvici, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară la imobilele a două persoane, un bărbat de 60 de ani din comuna Asău și un altul de 48 de ani din comuna Ghimeș-Făget. Scopul acțiunii a fost de a identifica și indisponibiliza bunurile și înscrisurile acestora, în legătură cu o anchetă în desfășurare privind tăierea ilegală și furtul de arbori din zona respectivă.

La locația bărbatului din comuna Asău, polițiștii au găsit și confiscat mai multe bunuri și înscrisuri suspecte. În plus, la locația bărbatului din comuna Ghimeș-Făget, autoritățile au descoperit și confiscat o cantitate mare de lemn de foc, specia fag, în valoare de aproximativ 26 de metri cubi.

În urma probelor colectate și a anchetei în curs, s-a decis reținerea bărbatului de 48 de ani pentru 24 de ore sub acuzațiile de tăiere ilegală și furt de arbori. Acesta a fost escortat la Arestul I.P.J Bacău în vederea continuării investigațiilor și a procesului legal.

Această acțiune a autorităților vine ca urmare a preocupării crescânde pentru protejarea mediului înconjurător și combaterea activităților ilegale din industria forestieră. Tăierea ilegală și furtul de arbori sunt infracțiuni grave care aduc prejudicii atât proprietarilor pădurilor, cât și mediului înconjurător. Aceste acțiuni ilegale pun în pericol echilibrul ecologic și habitatul animalelor și plantelor sălbatice din zona afectată.

În contextul acestor evenimente, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Brusturoasa reamintesc tuturor cetățenilor importanța respectării legilor și regulilor privind protecția mediului înconjurător și a proprietății private. Aceste acțiuni ilegale nu numai că duc la consecințe grave, dar pot duce și la consecințe penale severe pentru cei implicați.

Alte titluri