22.8 C
Bacau

Programul manifestărilor ,,Toamna Bacoviană – George Bacovia – 134”

De stiut!

George_Bacovia_Bacau2

Cu ocazia împlinirii a 134 de ani de la nașterea poetul George Bacovia, în municipiul Bacău are loc în perioada 5 – 10 octombrie 2015, cea de a V-a ediție a Festivalului ,,Toamna bacoviană”, amplă manifestare cultural-artistică organizată de Consiliul Județean Bacău, Inspectoratul Școlar al Județului Bacău, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Bacău și Revista ,,Ateneu”.

În săptămâna 5 – 10 octombrie 2015, la statuia poetului George Bacovia din centrul municipiului Bacău, vor avea loc recitaluri de muzică și poezie din opera băcăuană susținute de elevii școlilor și colegiilor băcuane.

Miercuri, 7 otombrie 2015
Sosirea invitaților la Hotel ,,Decebal”

Joi, 8 octombrie 2015

* 11.00: Colocviile revistei ,,Ateneu” – ,,Portret de grup cu scriitoare de azi”; Lansare de carte: ,,O istorie vie a revistei ,,Ateneu” de Victor Mitocaru, ediție revizuită și adăugită.
Locul desfășurării: Biblioteca Universității ,,Vasile Alecsandri” Bacău

18.00: Decernarea premiilor revistei ,,Ateneu” pentru anul 2015
Locul desfășurării: Centrul de Cultură ,,George Apostu”

Vineri, 9 octombrie 2015
* 9.30 – 11.30: Colocviul G. Bacovia ,,Aud materia plângând”
Locația: Universitatea ,,George Bacovia” din Bacău

* 12.00 – 13.00: Întâlniri ale elevilor și studenților cu scriitori români din țară și din străinătate în colegiile băcăuane și la Universitatea ,,Vasile Alecsandri”. Discuții despre opera bacoviană și alte probleme legate de literatura contemporană.

* 13.00 – 14.30: Masa de prânz

* 16.00: Vernisajul expoziției de pictură – Constantin Severin; Lansarea antologiei cu scriitori – membri ai Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România (USR), intitulată ,,Sub semnul lui Bacovia” (colectiv de autori: Calistrat Costin, Ovidiu Genaru, Ioan Prăjișteanu, Petre Scutelnicu); Lansarea volumului ,,Nicu Enea” de Viorel Savin
Locul desfășurării: Complexul Muzeal ,,Iulian Antonescu” Bacău

* 17.30: Recitalul poeților consacrați invitați și băcăuani, la statuia poetului, din centrul orașului

* 19.00: Decernarea premiilor: Premiile ,,George Bacovia” pentru scriitorii consacrați, debut în poezie și eseu; Premiile ,,Toamna bacoviană”; Premiile Filialei Bacău a USR; Premiile revistei ,,Plumb”
Locația: Centrul de Cultură ,,George Apostu” Bacău
Sâmbătă, 10 octombrie 2015
* 16.00: Decernarea premiilor pentru colegiile și școlile gimnaziale participante la manifestare, la statuia poetului. Plecarea invitaților

Romulus Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri