sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulProiect european de...

Proiect european de formare educationala pentru detinutii de la Targu Ocna

Preocuparea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) pentru cresterea sanselor de reintegrare pe piata muncii pentru persoanele aflate in detentie si a imbunatatirii activitatilor desfasurate in penitenciar, s-a concretizat prin implementarea la nivelul tuturor penitenciarelor a proiectului “Pregatire TIC la standarde europene in sistemul penitenciar romanesc”, cofinantat din fonduri europene si derulat in colaborare cu SC Euroaptitudini SA.

Pentru a sublinia principiul egalitatii de sanse, activitatile derulate in cadrul proiectului se adreseaza persoanelor private de libertate, indiferent de gen, mediu de provenienta, etnie, precum si a angajatilor unitatilor penitenciare pentru perfectionarea abilitatilor si optimizarea folosirii aplicatiilor informatizate.

Tinta proiectului este ca la sfarsitul actiunii, un numar de 2.000 de persoane aflate in detentie cu varste cuprinse intre 16-54 de ani si 1.600 de angajati ai penitenciarelor, sa parcurga aceste cursuri de formare. Si la Penitenciarul Spital din Targu Ocna, s-a desfasurat in acest sens, un workshop de promovare a proiectului, sub coordonarea dlui inspector de penitenciare Petrut Dinca, in calitate de promotor al activitatii.

Actiunea s-a adresat unui segment format din 32 de detinuti din institutia penitenciara spitaliceasca si a inclus o prezentare power-point, distribuire de pliante si alte materiale promotionale, fiind incheiata cu un “coffee-break”.

Participantii au fost informati cu privire la obiectivele proiectului, programa cursurilor, precum si despre documentele necesare pentru inscrierea la sesiunile de instruire. “Proiectul are in vedere facilitarea accesului liber la ocuparea locurilor de munca, reducerea ratei somajului, imbunatatirea cunostintelor si cresterea stimei de sine, posibilitatea de a participa la cursuri de formare profesionala a persoanelor cu dificultati de integrare pe piata muncii.

Totodata, proiectul urmareste si imbunatatirea incluziunii sociale si a promovarii principiului egalitatii de sanse la nivelul sistemului penitenciar romanesc”, a declarat comisar de penitenciare Dr.Anca Denise Olar, directorul Penitenciarului Spital Targu Ocna.

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...