vineri, decembrie 1, 2023

Căteva ponturi pentru alegerea unui ceas

Primul meu ceas a fost un «Racheta»...

Cum îi învățăm pe cei mici să economisească energia

Bine ați venit la ghidul pentru părinți...

Cum prelungim durata de viață a unei imprimante laser

Ca toate dispozitivele electronice, imprimantele trebuie să...

Proiecte didactice la Gradinita 33. 400 de prescolari si elevi, implicati in proiecte pe patru ani

CoolturaProiecte didactice la Gradinita 33. 400 de prescolari si elevi, implicati in proiecte pe patru ani
- Advertisement -

200 de prescolari si 200 de elevi ai unor scoli generale din Bacau vor fi implicati, in urmatorii patru ani, in doua proiecte educationale initiate de cadre didactice ale institutiei.

Primul proiect, “Cunoastere, Bunatate, Fantezie si Talent”, a fost initiat de educatoarele Maria Daraban si Maria Adriana Pavel. Miercuri dimineata a fost organizata o expozitie cu genericul “Simfonia Toamnei”, in care au fost expuse lucrari ale copiilor dar si ale educatoarelor, lucrari care au dorit sa ilustreze sugestiv anotimpul in care ne aflam.

“Aceasta expozitie face parte din calendarul activitatilor a doua proiecte educationale initiate in acest an scolar in unitatea noastra si care se vor derula pe parcursul a patru ani” – a declarat educatoarea Maria Daraban. “Proiectul include activitati educative de invatare, actiuni umanitare si coluntariat, activitati de descoperire si promovare a talentelor in muzica, dans, desen, pictura, activitati manuale si concursuri”.

Acest proiect are in vedere pregatirea copiilor ca buni cetateni intr-o lume mai buna, imbunatatirea relatiilor dintre copii si cadrele didactice, gradinita si familie, gradinita si scoala.

Cel de-al doilea proiect se numeste “Invatam, ce simtim noi exprimam” si este coordonat de prof. Tincuta Maftei si educatoarea Aurica Andronic. Obiectivul general al acestui proiect este sa fie familiarizati copiii cu frumosul, sesizand armonia culorilor si formelor exprimand impresiile vizual-estetice prin tehnici plastice si practice.

“Activitatile propuse realizeaza o deschidere a cunoasterii copiilor prin comunicare-expresivitate, estetic si artistic, precum si rafinarea perceptiei auditive si vizuale a copiilor” – a spus prof Tincuta Maftei.

Alte titluri