miercuri 24 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCoolturaProiecte didactice la...

Proiecte didactice la Gradinita 33. 400 de prescolari si elevi, implicati in proiecte pe patru ani

200 de prescolari si 200 de elevi ai unor scoli generale din Bacau vor fi implicati, in urmatorii patru ani, in doua proiecte educationale initiate de cadre didactice ale institutiei.

Primul proiect, “Cunoastere, Bunatate, Fantezie si Talent”, a fost initiat de educatoarele Maria Daraban si Maria Adriana Pavel. Miercuri dimineata a fost organizata o expozitie cu genericul “Simfonia Toamnei”, in care au fost expuse lucrari ale copiilor dar si ale educatoarelor, lucrari care au dorit sa ilustreze sugestiv anotimpul in care ne aflam.

“Aceasta expozitie face parte din calendarul activitatilor a doua proiecte educationale initiate in acest an scolar in unitatea noastra si care se vor derula pe parcursul a patru ani” – a declarat educatoarea Maria Daraban. “Proiectul include activitati educative de invatare, actiuni umanitare si coluntariat, activitati de descoperire si promovare a talentelor in muzica, dans, desen, pictura, activitati manuale si concursuri”.

Acest proiect are in vedere pregatirea copiilor ca buni cetateni intr-o lume mai buna, imbunatatirea relatiilor dintre copii si cadrele didactice, gradinita si familie, gradinita si scoala.

Cel de-al doilea proiect se numeste “Invatam, ce simtim noi exprimam” si este coordonat de prof. Tincuta Maftei si educatoarea Aurica Andronic. Obiectivul general al acestui proiect este sa fie familiarizati copiii cu frumosul, sesizand armonia culorilor si formelor exprimand impresiile vizual-estetice prin tehnici plastice si practice.

“Activitatile propuse realizeaza o deschidere a cunoasterii copiilor prin comunicare-expresivitate, estetic si artistic, precum si rafinarea perceptiei auditive si vizuale a copiilor” – a spus prof Tincuta Maftei.

De citit!

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...