Proteste la Posta

Postasii bacauani, membri ai Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania se pregatesc de miting in Capitala, ca forma de protest la adresa angajatorului, Compania Nationala Posta Romana. Acestia se vor alatura practic, colegilor din toata tara la o serie de proteste ce debuteaza joi, 7 februarie, printr-o actiune de pichetare a sediului Postei Romane de catre sindicalistii postasi bucuresteni.

Actiunea va fi continuata pe 12 februarie, cu un miting in Piata Constitutiei din Bucuresti, miting la care vor participa si 50 de salariati ai Postei din Bacau.

“Motivele nostre sunt multiple, printre cele mai importante fiind si schema de restructurare prevazuta de Companie prin care, intr-o prima faza, se prevede concedierea a 3.000 de persoane, pentru ca ele sa devina 5.000 pana la finele anului, proces pe care il consideram neviabil. Un alt motiv important este taierea unor drepturi salariale”, ne-a declarat Sorin Sova, presedintele Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, Filaiala Bacau.

Actiunile de protest vor continua dupa un calendar bine stabilit pana se va ajunge la un acord intre Sindicat si angajator, a mai precizat acesta.