sâmbătă 18 ianuarie 2025

.

O călătorie culinară și...

Toamna, acea perioadă magică a anului, în care natura se transformă în culori...

Protocolul și ținuta perfectă...

Revelionul este momentul perfect pentru a celebra finalul unui an și pentru a...

Dacă se taie curentul,...

Situația nu este tocmai roz și perspectivele sunt destul de sumbre. Dacă se...

eReader sau tabletă?

Chiar dacă cititul nu mai este cea mai plăcută zăbavă din viața omului,...
AcasăCulinarPui aromatizat cu...

Pui aromatizat cu migdale, patrunjel si usturoi in pesmet si taitei in sos de vin cu praz

Pulpele de pui se spala, se lasa sa se usuce, se sareaza si se pipereaza. Intr-un vas mai adanc se pune pesmetul, patrunjelul taiat marunt, salvia, cateii de usturoi pisati, jumatate din migdalele pisate, sarea si piperul. Se amesteca totul bine. Intr-o tigaie se pune uleiul care se lasa la incins. Cand este fierbinte se pun pulpele in tigaie. Se lasa sa se prajeasca 4 minute pe o parte si 6 minute pe cealalta. Se pun in tigaie intai pe partea cu pielea. Se adauga vinul si zeama de carne, se pune un capac si se lasa sa se inabuse 8 minute.

continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...