Unul din avantajele de a studia intr-un progream international, intr-o tara atat de diferita, cum e Japonia, e ca inveti mult despre culturile tarilor vecine. Si ce e mai intereant decat mancarea? Acum o saptamana am aflat de o reteta de pui pe baza de cola. Namyi, colega mea coreanca mi-a zis ca unul din preparatele traditionale coreene se gateste ce vreo 50 de ani pe baza de cola. Am intrebat-o cum se gateste si am experimentat reteta in weekendul trecut. Am urmat indeaproape reteta, cu cateva mici modificari. Am folosit numai piept de pui si nu un pui intreg (gatesc pentru o persoana), nu am folosit chilie uscat (e prea picant pentru mine) si nici cartofi dulci pentru ca nu ma dau in vant dupa ei si nici sirop de porumb (ce era obtional- in reteta originala de foloseste, apoi a fost inlocuit cu cola, insa in unele retete se folosesc amandoua) pentru ca nu l-am gasit in supermarket. Continuare…