Cu ceva timp in urma, am avut o discutie cu un tip chinez, despre mancare si coloristica. Aveam la masa din camin, o mancare de ceapa cu niste carne de porc, ce arata foarte sumbru, dar este foarte gustoasa. Eu ii spuneam ca sunt obisnuit ca mancarea sa aiba multe culori si daca e ceva ce nu atrage ochiul, nu sar sa mamanc. El mi-a spus ca la ei nu e asa, si ca sunt foarte multe feluri de mancare ce nu sunt colorate. De exemplu, prietena lui, gateste un pui cu legume albe, ce el adora sa manance. L-am intrebat cum adica pui cu legume albe, si mi-a zis ca reteta contine: piept de pui taiat fasii, ceapa taiata maricel, cartofi taiati betisoare, bambus si el taiat tot betisoare si ciuperci enoki. Si m-a facut curios. L-am intrebat cum se gateste, adica daca se mai foloseste vre-un ingredient nevazut in povestea asta, mi-a zis ca isi intreaba prietena, si cateva zile mai tarziu, mi-a spus reteta. Continuare…