duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPui în sos...

Pui în sos de smântână cu spanac și lămâie

Toată lumea, sau aproape toată lumea, se dă în vânt după produse “bio”, “eco”, “naturale”, “organice”. Dacă însă îi întrebi ce înseamnă noțiunile dintre ghilimele, ori încep să dea din colț în colț, ori îți trântesc o prostie cât clădirea Pentagonului (singura mai mare decât Casa Poporului), prostie care se poate rezuma prin sintagma “natural, fără chimicale”. Singura chestie naturală fără chimicale din Universul cunoscut este vidul cosmic absolut. Uneori și în ăsta mai scapă, din greșeală, ceva chimicale.

Apare acum următoarea dilemă:

1. mâncăm produse prelucrateprocesate, modificate genetic, etc. și murim intoxicați,
sau
2. mâncăm doar produse naturale, fără chimicale și murim de inaniție?

În ambele situații, finalul fiind același, e important de știut când se va produce. Organismul uman poate supraviețui fără oxigen câteva minute, fără apă câteva zile (între 3 și 6), iar fără hrană, câteva săptămâni (între 8 și 12). Dacă mâncăm doar produse naturale, fără chimicale, cu certitudine, în cel mult un trimestru, am încheiat socotelile pe lumea asta. Dacă optăm pentru cealaltă variantă, s-ar putea ca finalul să vină ceva mai târziu – cu condiția să nu ne cadă vreo cărămida în cap, să nu ne lovească tramvaiul 13, ori un asteroid de mărimea statului Texas să intre pe curs coliziune cu Terra, iar Bruce Willis să fie indisponibil la momentul respectiv.

Armageddon

Odată dilema rezolvată, am mers la alimentară și am luat un “puișor”, botezat astfel pe același sistem cu “Micuțul” din romanele lui Sven Hassel, puișor care bătea lejer înspre două kile. Odată tranșat, carcasa, aripile și o jumătate de piept s-au transformat în borș, iar cealaltă jumătate de piept împreună cu pulpele au poposit în preparatul de mai la vale. Un pui în sos de smântână cu spanac și lămâie.

_122

Rețeta, ilustrată pas cu pas, o găsiți AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....