vineri 17 ianuarie 2025

.

Cum a apărut bideul

Un bideu este un vas sau recipient conceput pentru a fi așezat în...

Articole de modă bărbătească...

În lumea modei bărbătești, există anumite articole de îmbrăcăminte și accesorii care au...

VSH – ce trebuie...

Viteza de sedimentare a hematiilor (VSH) este rata la care celulele roșii din...

Tot ceea ce trebuie...

Aparatele dentare sunt dispozitive folosite în ortodonție care aliniază și îndreptă dinții și...
AcasăCulinarPui manastiresc

Pui manastiresc

Ingrediente: 4 pulpe de pui, 1 piept de pui, 500 g ciuperci champignon, 100 grame muschi afumat porc, 2 cepe medii, 1 ou, 300 ml smantana, 150 ml vin alb, 1 capatana usturoi, 200 ml supa de pui, 1 legatura patrunjel, Boia dulce, Cimbru, Piper, Sare. Condimentati pulpele si pieptul de pui cu sare, piper, boia dulce si cimbru. Puteti folosi insa si un pui intreg.

Puneti-l sa se rumeneasca in putin ulei de masline. Prajiti-l cat sa capete crusta pe ambele parti, cateva minute. Fireste prajiti bucatile pe rand. Eu am scos bucatile prajite pe o hartie de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei….continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...