Pui picant cu cartofi noi

E anotimpul grătarelor în aer liber, iar pentru că acest anotimp s-a lăsat anul acesta destul de mult aşteptat, când a venit ne-am repezit cu toţii să azvârlim pe grătar toate cărnurile posibile – de parcă venea apocalipsa peste noi şi ne prindea cu congelatorul plin. Numai că puiul n-o mai încăput după mici, porc, viţel Teriyaki, cartofi, ciuperci şi altele care au ocolit grătarul şi-au sărit direct în farfurii. Şi uite-aşa m-am procopsit eu duminică seara cu o caserolă plină de pulpe şi ciocănele de pui marinate, numai bune de pus pe grătar. Cum de recongelare nici nu putea fi vorba, era clar că trebuiau preparate (şi mâncate, evident) cât mai rapid posibil – adică ASAP cum zice americanu’. Drept pentru care materialul avicol s-a transformat parţial în friptură la tavă, parţial în acest pui picant. Continuare …