.

Soluții moderne pentru probleme...

Sănătatea este un aspect esențial al vieții noastre, iar progresele din domeniul medical...

Cum să-ți păstrezi Mercedesul...

Un Mercedes nu este doar o mașină, este un mod de viață. Este...

Explorând marele necunoscut. Ce...

Campingul este una dintre cele mai captivante și conectate modalități de a petrece...

Explorarea Naturii cu stil:...

Atunci când pasiunea pentru explorarea naturii se îmbină cu confortul și performanța, alegerea...
AcasăCulinarPui Tikka, orez...

Pui Tikka, orez Basmati şi Raita

Pui Tikka orez Basmati RaitaDespre puiul Tikka, această specialitatea subcontinentului indian, am mai scris. În principiu este vorba de bucăţi de carne de pui (piept de obicei) marinate într-un sos pe bază de iaurt şi diverse mirodenii, bucăţi care sunt ulterior prăjite la temperaturi ridicate în tigaie sau în cuptor. Natura şi cantitatea condimentelor, precum şi modul de gătire al cărnii marinate depind foarte mult de zona geografică din care provine preparatul. În cele ce urmează aveţi o reţetă de pui Tikka făcut la tigaie. Poate fi combinat cu un sos condimentat (Masala), dar poate fi servit şi simplu, doar cu o garnitură de orez Basmati, alături de un sos răcoritor, Raita, şi de o lipie indiană (cu sau fără usturoi), naan. Merge binişor şi cu orez prăjit.

Continuare …