Pulpă de curcan cu sos gorgonzola

100 copy

O nouă poveste despre reciclarea mâncării. Astăzi, friptura de curcan. Seara la masă am avut o pulpă mare de curcan, făcută încet și gospodărește în cuptor. N-am pregătit-o eu, astfel încât condimentele au fost drămuite cu grijă și pus doar strictul necesar: sare și piper 🙂 . Dacă încăpea pe mâna mea, ar fi arătat cam așa:

Cum n-am reușit să o dovedim, în ciuda faptului că am fost trei la masă, au rămas oasele cu o grămadă de carne pe ele. A doua zi am scos frumos carnea de pe oase: să tot fi fost vreo 250 – 300 g de carne recuperată. Am mai găsit prin zonă niște brânză gorgonzola picantă, o bucată de unt și niște smântână grasă. Și niște parmezan ras, uitat într-o pungă prin frigider. Așa că am purces la reciclarea rămășițelor de curcan…

 

Continuare…