joi 19 septembrie 2024

.

Tot ceea ce trebuie...

Deși nu sunt bani, tichetele cadou sunt aproape la fel de bune! Cu...

Se va rezolva problema...

Cum care problemă? A prețurilor. Că de un an și ceva prețul primelor...

Legătura dintre stress și...

O interesantă controversă medicală a fost provocată de un doctor canadian de origine...

Ce alegem să îmbrăcăm?

E timpul să alegeți. Și este chiar recomandat să o faceți. E frig,...
AcasăCulinarPulpă de curcan...

Pulpă de curcan “Timișoreana”

Pentru a marca intrarea în ultimul an al primului deceniu al secolului XXI din mileniul al treilea d.H. (da, contrar afirmațiilor pe care multi-experții le scrijelesc pe Facebook, deceniul 1 se termină pe 31.12.2020 și intrăm în al 2-lea deceniu din acest secol abia la data de 01.01.2021), încă din 2019 am decongelat și pregătit în vederea fripturizării un picior întreg de curcan, constând din pulpa “superioară” și “pulpa inferioară” – care, tehnic vorbind, nu este o pulpă ci este gamba sau “ciocănelul”.

_203

_321

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....