Pulpă de viţel cu vin roşu la cuptor

Pentru fanii preparatelor din carne de vită, o friptură suculentă şi fragedă din pulpă de viţel. Durează ceva până e gata, dar merită!

Ce vă trebuie?

La o bucată de circa 300 g pulpă de viţel, mai aveţi nevoie de următoarele (cantităţi orientative):

  • 1 ceapă albă medie;
  • 2 lujeri de ţelină;
  • un morcov potrivit;
  • 50 mL saké („rachiu” din orez – se găseşte la Real);
  • 150 mL Cabernet Sauvignon sec;
  • 4 linguriţe de muştar de Dijon;
  • 2 linguri de pătrunjel uscat;
  • ½ linguriţă piper mixt (alb, negru, roşu, verde) proaspăt râşnit;
  • ½ linguriţă sare;
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar (carbonat acid de sodiu sau NaHCO3 – pentru cunoscători);
  • 2 linguri de ulei de măslnie;
  • Pentru garnitură:
  • 4 – 5 cartofi potriviţi;
  • 50 g unt;
  • 100 g iaurt grecesc gras (10% grăsime);
  • sare după gust (în Ardeal aveţi voie să puneţi în piure şi ½ linguriţă de zahăr 😉 ).

Cum procedaţi? Citeste in continuare …

Unele conținuturi sau funcționalități nu sunt disponibile din cauza preferințelor dvs. de cookie!

Acest lucru se întâmplă deoarece funcționalitatea / conținutul marcat ca “% SERVICE_NAME%” utilizează modulele cookie pe care le-ați ales să le păstrați dezactivat. Pentru a vizualiza acest conținut sau pentru a utiliza această funcție, vă rugăm să activați modulele cookie: faceți clic aici pentru a deschide preferințele cookie.

Articolul precedentTrecutul
Articolul următorCupa Presei la Karting