Pentru fanii preparatelor din carne de vită, o friptură suculentă şi fragedă din pulpă de viţel. Durează ceva până e gata, dar merită!
Ce vă trebuie?
La o bucată de circa 300 g pulpă de viţel, mai aveţi nevoie de următoarele (cantităţi orientative):
- 1 ceapă albă medie;
- 2 lujeri de ţelină;
- un morcov potrivit;
- 50 mL saké („rachiu” din orez – se găseşte la Real);
- 150 mL Cabernet Sauvignon sec;
- 4 linguriţe de muştar de Dijon;
- 2 linguri de pătrunjel uscat;
- ½ linguriţă piper mixt (alb, negru, roşu, verde) proaspăt râşnit;
- ½ linguriţă sare;
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar (carbonat acid de sodiu sau NaHCO3 – pentru cunoscători);
- 2 linguri de ulei de măslnie;
- Pentru garnitură:
- 4 – 5 cartofi potriviţi;
- 50 g unt;
- 100 g iaurt grecesc gras (10% grăsime);
- sare după gust (în Ardeal aveţi voie să puneţi în piure şi ½ linguriţă de zahăr 😉 ).
Cum procedaţi? Citeste in continuare …