.

ŠKODA 1000 MB: schimbarea...

ŠKODA a construit o linie de producție complet nouă și modernă pentru noul...

Guta și vertijul: Impactul...

Guta și vertijul sunt două afecțiuni medicale distincte, dar ambele pot afecta semnificativ...

Pregătiri pentru reînceperea școlii:...

Cu zilele de vară care încep să se retragă treptat și frunzele care...

Ce husă de telefon...

Husa nu este neapărat pentru a proteja un telefon. Pe lângă funcția de...
AcasăCulinarPulpă de viţel...

Pulpă de viţel cu vin roşu la cuptor

Pentru fanii preparatelor din carne de vită, o friptură suculentă şi fragedă din pulpă de viţel. Durează ceva până e gata, dar merită!

Ce vă trebuie?

La o bucată de circa 300 g pulpă de viţel, mai aveţi nevoie de următoarele (cantităţi orientative):

  • 1 ceapă albă medie;
  • 2 lujeri de ţelină;
  • un morcov potrivit;
  • 50 mL saké („rachiu” din orez – se găseşte la Real);
  • 150 mL Cabernet Sauvignon sec;
  • 4 linguriţe de muştar de Dijon;
  • 2 linguri de pătrunjel uscat;
  • ½ linguriţă piper mixt (alb, negru, roşu, verde) proaspăt râşnit;
  • ½ linguriţă sare;
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar (carbonat acid de sodiu sau NaHCO3 – pentru cunoscători);
  • 2 linguri de ulei de măslnie;
  • Pentru garnitură:
  • 4 – 5 cartofi potriviţi;
  • 50 g unt;
  • 100 g iaurt grecesc gras (10% grăsime);
  • sare după gust (în Ardeal aveţi voie să puneţi în piure şi ½ linguriţă de zahăr 😉 ).

Cum procedaţi? Citeste in continuare …