vineri 20 septembrie 2024

.

O dilemă mereu actuală:...

Sunt profesionișți care încearcă să-și dezvolte o afacere pe cont propriu și clachează....

Brățările bărbătești: Moft sau...

În general, bărbații se împacă (vorba vine...) cu verighetele. Dacă încerci să-i atragi...

Cinci schimbări pe care...

Colesterolul este o substanță ceroasă, asemănătoare grăsimilor, care se găsește în toate celulele...

Dacă se taie curentul,...

Situația nu este tocmai roz și perspectivele sunt destul de sumbre. Dacă se...
AcasăCulinarPulpe de pui...

Pulpe de pui Cajun cu cartofi ţărăneşti şi salată de sezon

Sună ciudat asocierea exoticului pui Cajun cu autohtonii cartofi ţărăneşti. Însă arată binişor, iar de gust, ce să mai vorbim. Încercaţi şi singuri!

Una dintre caracteristicile bucătăriei Cajun o reprezintă amestecul de condimente utilizat în prepararea cărnii, fie că este vorba de pui, porc, vită, oaie sau peşte. Un amestec de astfel de condimente (se găsesc la Selgros) conţine, printre altele, sare, usturoi, zahăr, ghimbir, chimion, coajă de lămâie, piper negru, chilli, cardamom, oregano, lămâiţă.

Ce vă trebuie?

  • 2 pulpe de pui dezosate;
  • zeama de la ½ lămâie;
  • 1 linguriţă amestec de condimente Cajun;
  • 1 lingură de ulei din sâmburi de struguri;
  • ½ kg cartofi noi;
  • 1 – 2 fire de ceapă verde;
  • 100 g costiţă de porc sau kaiser;
  • sare şi piper pentru garnitură.

Cum procedaţi?

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....