sâmbătă, decembrie 2, 2023

Cum alegem o baterie de bucătărie

Alegerea unei baterii de bucătărie este dificilă....

Ce husă de telefon să ne alegem?

Husa nu este neapărat pentru a proteja...

Pulpe de pui Cajun cu cartofi ţărăneşti şi salată de sezon

CulinarPulpe de pui Cajun cu cartofi ţărăneşti şi salată de sezon
- Advertisement -

Sună ciudat asocierea exoticului pui Cajun cu autohtonii cartofi ţărăneşti. Însă arată binişor, iar de gust, ce să mai vorbim. Încercaţi şi singuri!

Una dintre caracteristicile bucătăriei Cajun o reprezintă amestecul de condimente utilizat în prepararea cărnii, fie că este vorba de pui, porc, vită, oaie sau peşte. Un amestec de astfel de condimente (se găsesc la Selgros) conţine, printre altele, sare, usturoi, zahăr, ghimbir, chimion, coajă de lămâie, piper negru, chilli, cardamom, oregano, lămâiţă.

Ce vă trebuie?

  • 2 pulpe de pui dezosate;
  • zeama de la ½ lămâie;
  • 1 linguriţă amestec de condimente Cajun;
  • 1 lingură de ulei din sâmburi de struguri;
  • ½ kg cartofi noi;
  • 1 – 2 fire de ceapă verde;
  • 100 g costiţă de porc sau kaiser;
  • sare şi piper pentru garnitură.

Cum procedaţi?

Alte titluri