vineri 17 ianuarie 2025

.

Mic ghid de purtare...

Brățările există de secole. De la versiunile lor primitive făcute din iarbă până...

Cum ne iluminăm casa....

Zice o vorbă veche cum că acolo unde intră soarele, nu intra doctorul....

Protocolul și ținuta perfectă...

Revelionul este momentul perfect pentru a celebra finalul unui an și pentru a...

Articole de modă bărbătească...

În lumea modei bărbătești, există anumite articole de îmbrăcăminte și accesorii care au...
AcasăCulinarPulpe de pui...

Pulpe de pui cu kaiser și măsline

Pentru ca trecerea de la meniurile bogate în porc îngurgitate cu prilejul sărbătoririi Crăciunului și a trecerii în noul an la verdețurile ușoare cu care v-ați propus să dați jos kilogramele acumulate („v-ați propus” nu este același lucru cu „ați reușit”) să nu fie prea abruptă, m-am gândit că preparatul de mai jos ar fi cel mai indicat. Ceva ușor, niște de pulpe de pui, ușor „asezonate” cu umpic de afumătură. Că sigur v-a mai rămas câte ceva.

206

În calitate de garnitură vă recomand fie un orez simplu (fiert, evident), fie ușor îmbunătățit (vezi aici cum se poate îmbunătăți), fie niște ciuperci pregătite ca aici. Sau doar sotate.

La manual scrie că vinul asociat preparatului trebuie să fie același cu cel utilizat la gătit (dacă ați folosit vreunul). În caz că l-ați consumat pe tot cât ați pregătit pulpele (asta neînsemnând neapărat că l-ați turnat pe tot în tavă), vă recomand un rosé sprințar de la Părăul Acvilei, din județul California.

215

Rețeta integrală explicată „pas cu pas” AICI.

De citit!

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....

Salată de andive cu brânză și ton

Nu știu cât de mult vă dați în vânt după andive. Mie unuia, îmi plac. Fie că sunt în prealabil opărite și apoi date la cuptor (ca aici sau aici), fie că sunt crude, încorporate în diferite salate, alături de...