Pulpe de pui în stil texan

102 copy

În ciuda faptului că am fost criticat deoarece gătesc cu amestecuri de condimente gata făcute (adică cu “chimicale” la plic), am recidivat.

Mi s-a reproșat că doar bucătarii leneși sau nepricepuți folosesc așa ceva. Răspunsul meu este că nu mă încadrez în nici una din aceste categorii: nu sunt nici leneș, nici nepriceput, și nici bucătar (ori chef cum văd că se zice mai nou). O vorbă din popor (nu mai contează din care popor) spune că nu trebuie să tragi cu tunul după muște. Înțeleg că, atunci când gătești pentru zeci sau chiar sute de persoane zilnic (adică asta ți-e meseria de bază), este firesc să-ți pregătești cu mânuța ta amestecurile de condimente pe care le folosești și le consumi în timp util, fără ca acestea să aibă timp să se învechească. Dar, ca să ieși la un grătar cu prietenii sau familia, nu cred că are rost să irosești o grămadă de timp doar ca să arăți cât de sănătos și la modă pregătești tu mâncarea. Bănuiesc că scopul ieșirii respective este cu totul altul. Chiar în cazul în care ai planificate mai multe astfel de ieșiri soldate cu gătit în aer liber, nu cred că ție, sau prietenilor ori cunoscuților tăi, le-ar surâde ideea să mănânce de fiecare dată același lucru, doar datorită faptului că ai devenit un expert în manufacturarea amestecului perfect de condimente pentru grătar. Așa că, în astfel de ocazii, un amestec de condimente “de-a gata” este soluția cea mai rapidă și mai economică.

Articol integral, AICI.