luni 15 iulie 2024

.

Curajul de a ne...

Ce legătură ar putea exista între Robert Kiyosaki, cunoscut pentru cărțile sale despre...

15 sfaturi pentru cei...

Te-ai săturat să depui efortul la sală și să nu vezi rezultate? Nu...

Curățenia la domiciliu pentru...

Din cele mai vechi timpuri până astăzi, bătrânețea a fost văzută ca un...

Cum alegem o baterie...

Alegerea unei baterii de bucătărie este dificilă. Diversitatea de stiluri, materiale și finisaje...
AcasăCulinarPulpe de pui...

Pulpe de pui marinate la cuptor

Un preparat care necesită relativ puţin timp şi care îmbină în mod plăcut arome din cele mai diverse.

Marele secret îl reprezintă marinada în care trebuie ţinută carnea.

Am folosit două pulpe întregi dezosate (tăiate în două) şi două bucăţele mici de piept („miejii” – cum s-ar zice), pe care le-am lăsat la marinat cam 16 ore, la rece, într-o pungă resigilabilă (zip-bag). Ies de aici cam patru porţii normale.

Ce conţine marinada (cantităţile sunt orientative):

  • 3 linguri ulei de pulpă de măsline;
  • 2 linguri sos de soia;
  • 2 linguriţe de miere;
  • 1 lingură muştar de Dijon (cu seminţe de muştar în el);

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....