.

O dilemă mereu actuală:...

Sunt profesionișți care încearcă să-și dezvolte o afacere pe cont propriu și clachează....

Trucuri mai puțin cunoscute...

Curățarea bucătăriei poate fi o sarcină laborioasă și consumatoare de timp, dar cu...

Cum tratăm o întindere...

Un ligament este o bandă fibroasă de țesut conjunctiv care leagă osul de...

Ce dăm de mâncare...

Indiferent dacă pisica ta este o mâncătoare pretențioasă sau nu, probabil că te...
AcasăCulinarPulpe de rață...

Pulpe de rață cu legume

Într-o seară am intrat la Cora, “doar ca să cumpărăm niște ceaiuri”. După vreo trei sferturi de ceas, cu coșul pe jumătate plin (sau pe jumătate gol – depinde din al cui punct de vedere privești: al optimistului, ori al pesimistului), am trecut pe la casă, unde am lăsat puțin sub 200 de lei, dar măcar am găsit ceaiuri. Și niște pulpe de rață, aduse din țara vecină și prietenă de la sud de Danubiu.

_102

Aș fi făcut un confit de canard, dar când am văzută câtă muncă implică și cât timp ia, am renunțat rapid, deși ar fi rezultat o delicatesă după care să te lingi pe degete. Mâncasem așa ceva, dacă țin bine minte, prin primăvara lui 2009, la unul din restaurantele din incinta gării Bénédictins din Limoges. Poză cu preparatul n-am, dar am una cu gara:

_122

Pulpe de rață mai gătisem, însă atunci am executat o chestie mult mai elaborată. Acum am zis să fac ceva rapid (dacă ceva gătit într-o oră se poate încadra la noțiunea de “rapid”) și am mers pe sistemul aplicat pentru gătirea pieptului de rață: pornirea în tigaie, pe flacăra aragazului, urmată de finalizarea în cuptor. Ca să economisesc vesela și detergentul de vase, am folosit o singură tigaie, cu mâner metalic, utilizabilă și în cuptor. N-a fost rău. Au contraire.

_121

Articolul integral, AICI.