joi 29 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPulpe de rață...

Pulpe de rață cu legume

Într-o seară am intrat la Cora, “doar ca să cumpărăm niște ceaiuri”. După vreo trei sferturi de ceas, cu coșul pe jumătate plin (sau pe jumătate gol – depinde din al cui punct de vedere privești: al optimistului, ori al pesimistului), am trecut pe la casă, unde am lăsat puțin sub 200 de lei, dar măcar am găsit ceaiuri. Și niște pulpe de rață, aduse din țara vecină și prietenă de la sud de Danubiu.

_102

Aș fi făcut un confit de canard, dar când am văzută câtă muncă implică și cât timp ia, am renunțat rapid, deși ar fi rezultat o delicatesă după care să te lingi pe degete. Mâncasem așa ceva, dacă țin bine minte, prin primăvara lui 2009, la unul din restaurantele din incinta gării Bénédictins din Limoges. Poză cu preparatul n-am, dar am una cu gara:

_122

Pulpe de rață mai gătisem, însă atunci am executat o chestie mult mai elaborată. Acum am zis să fac ceva rapid (dacă ceva gătit într-o oră se poate încadra la noțiunea de “rapid”) și am mers pe sistemul aplicat pentru gătirea pieptului de rață: pornirea în tigaie, pe flacăra aragazului, urmată de finalizarea în cuptor. Ca să economisesc vesela și detergentul de vase, am folosit o singură tigaie, cu mâner metalic, utilizabilă și în cuptor. N-a fost rău. Au contraire.

_121

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....