Aveam la congelat două pulpe de rață (ambele stângi). Aș fi vrut să le fac confit de canard, dar, deși am căutat peste tot prin târg, n-am reușit să găsesc untură de rață. Nici măcar de gâscă. Am hotărât să las confitul pentru altă dată. Întâi să găsesc grăsimea, că de picioare de măcănitoare fac rost mai ușor.
Deși cele mai cunoscute expresii culinare ce pivotează în jurul raței sunt “rața pe varză” și “rața cu portocale”, am ales altceva, inspirat de pulpele de rață à la provençale pregătite de Oana, de la Savori Urbane. Spre deosebire de pulpele provensale, cele ale rațelor mele au stat și s-au marinat puțin, iar în cuptor s-au nădușit într-o porție generoasă de vin roșu. N-am făcut economie nici la usturoi, deși inițial am uitat să-l pun în tavă. L-am adăugat pe parcurs, un lucru care s-a dovedit a fi bun, întrucât aroma s-a păstrat mai pregnantă și nici usturoiul nu s-a copt excesiv.