marți 5 noiembrie 2024

.

Se apropia Valentine’s Day

Te gândești cu drag la persoana specială din viața ta care îți umple...

Ce sunt dozatoarele de...

Pâna pe la finele secolului al XIX-lea, în cele mai multe cazuri, mărfurile...

Contestatia la executare

In principiu, contestatia la executare poate fi exercitata indiferent de titlul executoriu...

Cum întâmpinăm Marea Foamete?

Timpurile se schimbă, dragii moșului, și ceea ce astăzi e bătut în cuie,...
AcasăCulinarPulpe și coaste...

Pulpe și coaste de miel în bere și cu miere

Una din tradițiile încetățenite în familie încă din mileniul trecut, cere ca prânzul din Duminica Paștelui să se desfășoare în propria sufragerie, unde se întinde masă mare (de fapt sunt două mai mici), cât să primească 14 – 16 persoane.

121

Pe lângă ouă roșii, cozonac și pască, masa respectivă mai găzduiește câteva preparate tradiționale românești: salata zisă și “de boeuf” (chit că-i încropită cu piept de pui ori de curcan), drobul din măruntaie de miel, sărmăluțele “alba-neagra” (respectiv în foi de varză murată și în foi de viță) cu mămăliga aferentă, precum și pulpele și coastele de miel la cuptor.

118

Drob nu mănânc, nu fac. Rămâne în responsabilitatea consoartei, eu fac doar aprovizionarea cu materii prime și materiale auxiliare. La sărmăluțe, fie că-s de post, fie că-s normale, nu o bate nimeni pe cumnata/fina mea, așa că mi-au mai rămas în sarcină capul – salata boeuf– și coada: friptura de miel la cuptor.

122

În fiecare an, deși baza a rămas: pulpe, coaste, cuptor, am mai făcut mici variațiuni pe temă. Dacă sunteți curioși, găsiți aici variantele din 2013, 2014, 2015 și 2016. Astăzi v-o descriu pe cea din 2017, poate o s-o încercați și voi anul acesta.

115

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....