.

Câteva idei pentru a...

Cu toții visăm la o piele impecabilă, strălucitoare, dar cu produsele noi care...

10 lucruri de știut...

Alegerea unei chiuvete de baie poate fi un pic copleșitoare, dar numai atunci...

Câteva leacuri mai mult...

Îl știți pe "catindat"? Ăla care ar fi făcut orice, inclusiv să apeleze...

Despre superstitii: Florile II

Florile au constituit pentru oameni simboluri ale prieteniei sau dragostei, ale despărțirii sau...
AcasăCulinarPulpe și coaste...

Pulpe și coaste de miel în bere și cu miere

Una din tradițiile încetățenite în familie încă din mileniul trecut, cere ca prânzul din Duminica Paștelui să se desfășoare în propria sufragerie, unde se întinde masă mare (de fapt sunt două mai mici), cât să primească 14 – 16 persoane.

121

Pe lângă ouă roșii, cozonac și pască, masa respectivă mai găzduiește câteva preparate tradiționale românești: salata zisă și “de boeuf” (chit că-i încropită cu piept de pui ori de curcan), drobul din măruntaie de miel, sărmăluțele “alba-neagra” (respectiv în foi de varză murată și în foi de viță) cu mămăliga aferentă, precum și pulpele și coastele de miel la cuptor.

118

Drob nu mănânc, nu fac. Rămâne în responsabilitatea consoartei, eu fac doar aprovizionarea cu materii prime și materiale auxiliare. La sărmăluțe, fie că-s de post, fie că-s normale, nu o bate nimeni pe cumnata/fina mea, așa că mi-au mai rămas în sarcină capul – salata boeuf– și coada: friptura de miel la cuptor.

122

În fiecare an, deși baza a rămas: pulpe, coaste, cuptor, am mai făcut mici variațiuni pe temă. Dacă sunteți curioși, găsiți aici variantele din 2013, 2014, 2015 și 2016. Astăzi v-o descriu pe cea din 2017, poate o s-o încercați și voi anul acesta.

115

Continuarea, AICI.