Pulpe și coaste de miel la cuptor

100 copyCarnea de miel este destul de greu de digerat. Iar dacă vine însoțită de ouă fierte, drob, cozonac, pască, și după o lungă perioadă în care mai mult ați păscut decât ați mâncat, dezastrul este aproape complet. O friptură de miel reușită trebuie să fie fragedă și suculentă la interior, crocantă la exterior. De cele mai multe ori combinația fraged-crocant nu prea iese, fie datorită temperaturii necorespunzătoare din cuptor, fie datorită faptului că, luați cu alte treburi, uităm să ungem din când în când carnea cu lichidele strânse în tavă. Nu mai vorbesc de faptul că foarte mult contează cum am pregătit carnea înainte de a o trimite la cuptor – și mă refer aici la marinare. Există nenumărate variante de a marina și a pregăti mielul la cuptor. Eu am să vă povestesc cum l-am făcut anul trecut de Paște. N-am inventat eu roata, am mai tras cu ochiul pe la alții, am învățat din experiențele pe care le fac în fiecare an de Paște de vreo douăzeci de ani (poate și mai bine) și …

Continuare