vineri 17 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPunem și noi...

Punem și noi ceva pe masă la intrarea în douăzeci-douăzeci ?

Intenția mea a fost să scriu un articol despre câteva antreuri (sau aperitive) simple, pe care să le puneți pe masă la “cumpăna dintre ani”, în cazul în care nu v-ați rezervat locuri (la 400 Lei tacâmul) la vreun restaurant/pensiune/cabană, ori nu s-a învrednicit nimeni să vă invite la el/ea/ei de revelion.

_200

Ori nu v-ați propus să ieșiți “pe centru” ca să-i vedeți și să îi auziți cântând  făcând playback pe cei de la Dire Straits  Ace of Base , mă rog, ¼ din Ace of Base.

_102

Voiam să fac o scurtă introducere despre Revelioanele d’antan, dinainte de 1989, din comunism, cum se zice acum (tehnic vorbind, n-am trăit niciodată în “comunism”, unde urma a se aplica principiul marxist-leninist “de la fiecare după posibilități, fiecăruia după nevoi” ci într-o “societate socialistă multilateral dezvoltată”, în care principiul clamat și declarat era “de la fiecare după posibilități, fiecăruia după cantitatea, calitatea și importanța socială a muncii depuse”). Cum scurta introducere a depășit 2000 de cuvinte, m-am gândit că vă veți plictisi și veți sări peste ea, așa că am transformat-o în articol de sine stătător. Pe care puteți să-l citiți, sau nu. Titlul original l-am lăsat, că mi-a părut frumos. Chiar dacă n-are legătură cu conținutul, lucru devenit banal în zilele noastre.

Meniu Revelion 1977

Găsiți articolul AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....