7.8 C
Bacau

Rafalele puternice de vânt au cauzat întreruperea alimentării cu energie în mai multe localităţi

De stiut!

– echipele E.ON Moldova Distribuţie au intervenit atât în cursul zilei de ieri, cât şi în cursul nopţii de 22 spre 23 martie a.c. pentru remedierea avariilor – intervenţiile se desfăşoară cu greutate, din cauza rafalelor puternice de vânt şi a ninsorii viscolite

Intensitatea mare a vântului, prognozată prin avertizările meteorologice din ultima perioadă au provocat numeroase avarii în reţelele de energie electrică din judeţele Botoşani, Bacău, Suceava, Neamţ, Vaslui şi Iaşi.
Rafalele puternice de vânt au determinat ruperea unor conductoare şi distrugerea elementelor de izolaţie şi de susţinere a unor linii electrice aeriene. Totodată, au fost rupţi şi mulţi copaci din vecinătatea liniilor de electricitate, iar în cădere au afectat sistemul de distribuţie a energiei electrice.

Astăzi la ora 13.00, erau afectate total sau parţial 16 de linii aeriene de medie tensiune. Aproximativ 350 de posturi de transformare din 52 de localităţi nu erau alimentate cu energie electrică. Cele mai afectat judeţ este Bacăul, cu 14 localităţi nealimentate.În judeţul Botoşani sunt 11 localităţi ce nu beneficiază de energie electrică, în judeţele Iaşi şi Suceava cîte 9 localităţi, în judeţul Neamţ 6 localităţi, iar în judeţul Vaslui 3 localităţi.

Echipele E.ON Moldova Distribuţie acţionează în continuare pentru remedierea acestor avarii, precum şi pentru rezolvarea deranjamentelor colective şi individuale.

Deoarece viteza mare a vântului se menţine în continuare şi înregistrează valori de 70 km/h, unele intervenţii se realizează cu greutate. Cea mai mare parte a liniilor electrice aeriene sunt în afara localităţilor, iar lucrările de reparaţii se fac la înălţime – pe stâlpi, fiind necesare măsuri suplimentare de siguranţă, ceea ce necesită un timp mai îndelungat pentru remedierea avariilor.

- Advertisement -

Ultimele stiri