Raliul Moldovei Bacau-detalii

Raliul Moldovei 2013

Cea de-a saptea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2013 va avea loc in perioada 13-14 Septembrie in centrul Moldovei.Vom avea parte de  11 probe  speciale care alcatuiesc Raliul Moldovei  Bacau.

Startul oficial al  Raliului  Moldovei  Bacau  va fi dat joi, 12 Septembrie la ora  20:30, atunci cand toate echipajele participante la editia din acest an( se preconizeaza un numar de 40 de echipaje) se vor incolona la Arena Mall si vor defila prin oras pana in zona scenei amenajate in fata Prefecturii Bacau unde va avea loc prezentarea oficiala a acestora.

Prima zi a intrecerii, cea de vineri, va fi concentrata in zona orasului Moinesti, concurentii urmand sa parcurga de doua ori proba regina a raliului, “Pambac”, in lungime de 26,22 km.

Dupa peisajul inedit alcatuit din sondele petroliere de pe speciala de la Moinesti,  echipajele se vor deplasa in Bacau pe circuitul de karting Speed Park unde vor incanta spectatorii prezenti, parcurgand superspeciala de asfalt cu pneuri de macadam.

Raliul Moldovei Bacau marcheaza anul acesta o premiera in Campionatul National de Raliuri Dunlop, superspeciala Speed Park urmand sa fie transmisa in direct pe doua posturi de televiziune, Dupa trei probe care insumeaza 54,94 kilometri, ziua de vineri se va incheia cu concertul formatiei Compact pe scena din fata Prefecturii Bacau, de la ora 20:00.

A doua zi a raliului debuteaza la ora 9:45, are parcul de service amplasat in parcarea Arena Mall din Bacau si programeaza nu mai putin de opt probe impartite in trei bucle, din care primele doua identice, in care echipajele vor parcurge specialele Popasul Trebes (12,16km), Comfert (8,04 km) si Simba (5,97 km).

Echipajele care vor lua startul in Raliul Moldovei  Bacau vor avea de parcurs in total 388,68 kilometri . Etapa se va incheia odata cu festivitatea de premiere, programata sambata 14 Septembrie de la ora 20:00 pe scena din fata Prefecturii Bacau, atunci cand va concerta formatia Crush si Alexandra Ungureanu.

Probele speciale “POPASUL TREBES” si “COMFERT”, care vor fi parcurse de cate trei ori, s-au mentinut in conditii foarte bune de la editia precedenta. Speciala “SIMBA”, cea mai scurta proba a raliului, exceptand superspeciala,  care a fost introdusa in program in acest an, va fi parcursa de doua ori.

Asadar daca de saptamana urmatoare veti vedea in oras masini pline de noroi care fac putina galagie , este un semn ca totul este  pregatit si ca sunteti asteptati in special la pista de Karting sa vedeti un adevarat spectacol.

Organizatorul acestui concurs, Adrian Raspopa  ne-a masi spus ca Bacau este unul din cele 8 orase din Romania in care se organizeaza astfel de curse, si ca in regiunea Moldova se mai organizeaza la Iasi.