miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSport Raliul Moldovei...

Raliul Moldovei Moinești 2015, gata de startul celei de-a cincea ediții

Raliu 2

Programat în perioada 25 – 27 iunie, Raliul Moldovei Moinești (a patra etapă din calendarul sezonului 2015 a Campionatului Național de Raliuri Dunlop), a pregătit echipajelor și o altfel de misiune (cu elemente surpriză), care a avut loc mirecuri, 24 iunie, constând într-o recunoaștere a probelor speciale, dar și cu un tur inedit: o vizită la Muzeul Urmașilor Răzeșilor Găzari de pe Valea Tazlăului din comuna Măgirești, după care a fost publicată și lista echipajelor înscrise rămasă deschisă până la efectuarea verificărilor tehnice și administrative. Această nouă etapă este compusă din 11 probe, împărțite de-a lungul a două zile și măsoară 126, 02 km de speciale din totalul celor 321, 97 km ai raliului. La competiția de la Moinești s-au înscris peste 40 de echipaje, acțiunea urmând a fi împărțită între Moinești și Bacău.

Pentru ediția cu numărul cinci a Raliului Moldovei Moinești 2015 a fost introdusă în premieră, o probă specială, Runcu, în lungime de 5, 35 km, cu trecere prin comuna Măgirești, care beneficiază de o suprafață de concurs foarte bună. Totodată, aceasta oferă cu generozitate spectatorilor, o mulțime de locuri din care aceștia pot urmări competiția în cele mai bune condiții.

,,Am vrut să profităm de faptul că a doua zi de concurs a ediției din acest a Raliului Moldovei Moinești este concentrată în jurul orașului care dă numele competiției și din acest motiv am decis să includem în regulamentul particular o pauză pentru ziua de miercuri, atunci când au fost programate recunoașterile pentru noua probă specială, cea de la Runcu. Aceasta va avea startul în comuna Măgirești, aflată în imediata apropiere a Moineștiului, iar oamenii de aici sunt dornici să ia contact cu caravana Campionatului Național de Raliuri Dunlop”, a declarat Adrian Răspopa, pilot profesionist, președintele ACS Rally Spirit și organizatorul Raliului Moldovei Moinești.

,,Parteneriatul cu ACS Rally Spirit a demonstrat că este unul viabil, care a dat roadele scontate, astfel că ne dorim ca acesta să continue și în viitor. Am găsit înțelegere și din partea Consiliului local pentru alocarea unei sume importante din bugetul nostru pentru acest eveniment. Motivația este foarte clară pentru toată lumea, care a înțeles că acest eveniment a devenit parte integrantă din calendarul nostru anual, întrucât ne dorim să punem Moineștiul pe harta turismului de tip eveniment. De asemenea, ne dorim ca raliul să devina un eveniment anual pentru municipiul nostru” a ținut să precizeze Viorel Ilie, primarul Moineștiului.

,,Raliul Moldovei Moinești este un eveniment important pentru localitatea noastră, unul care ne onorează. Proba Runcu oferă un peisaj deosebit și mă bucur că am reușit să alocăm o parte din buget pentru acest eveniment deosebit. Echipajele participante la Raliul Moldovei Moinești au avut prilejul să descopere în premieră, atracțiile noului edificiu din comuna noastră, care adăpostește Muzeul Urmașilor Răzeșilor Găzari de pe Valea Tazlăului, muzeu care urmează să fie deschis oficial până la sfârșitul acestui an. Totodată, cu ocazia acestei vizite, echipajele au gustat din preparatele specifice zonei, în timp ce comunitatea noastră a luat primul contact și s-a familiarizat cu participanții în cea mai importantă competiție a motorsportului românesc” a mai spus și Câdă Ionică, primarul comunei Măgirești.

În premieră pentru România, superspeciala va fi transmisă LIVE, în același timp, de către posturile de televiziune Dolce Sport și TVR3, vineri începând cu ora 17.30, iar sâmbătă 27 iunie, de la ora 16.10, fanii vor putea urmări în direct ultimii 5 km ai probei de la Moinești, unde vor fi amplasate nu mai puțin de 12 camere de filmat.

Potrivit siteului Raliul-Moldovei.ro, principalele absențe de pe lista de înscrieri sunt cele ale lui Bogdan Marișca, care a reușit să ocupe un loc pe podiumul general la etapa anterioară, la bordul noi sale mașini Ford Fiesta R5, Sebastian Barbu, Raul Badiu, în timp ce liderul la zi al clasamentului general, Simone Tempestini, a ales să ia startul pe un Citroen DS3 R3, în vederea pregătirii etapei de campionat mondial din Polonia.
Raliul Moldovei Moinești se va încheia sâmbătă, în jurul orei 17.00, o dată cu sosirea echipajelor în centrul orașului, după care va urma festivitatea de premiere, programată de la ora 19.00, în Parcul Băi din apropiere.

Evenimentul sportiv automobilistic este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Local Moinești, Consiliului Local Măgirești, Skoda prin Centrul Auto Skoda Bacău, Audi prin dealerul Cybernet Auto Center Bacău și Pambac.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...