joi 13 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăRaportul de politică...

Raportul de politică publică: Achiziții cu impact social și de mediu în România

Asociația Centrul pentru Legislație Non-profit (CLNR) lansează Raportul de politică publică: Achiziții cu impact social și de mediu în România, în cadrul unui eveniment desfășurat online, pe 28 Februarie 2022, în intervalul 11:00 – 12.30.

Reprezentanți din instituții publice, companii, ONG-uri și întreprinderi sociale vor dezbate, cu această ocazie, teme de interes privind achizițiile cu clauze sociale și de mediu în administrația publică și în mediul de afaceri din România:

Cum este organizat procesul de achiziții publice sociale și de mediu în România?

Cine realizează achiziții sociale și de mediu în România?

Cum sunt implementate politicile de achiziție socială/de mediu în România?

Care sunt principalele provocări în realizarea și implementarea acestui tip de achiziții?

Ce tipuri de măsuri trebuie adoptate pentru stimularea acestui tip de achiziții?

Cererea de achiziții sociale și de mediu este puternic condiționată de atitudinea și practica organizațiilor publice. Raportul dezvăluie o parte din barierele și provocări în realizarea achizițiilor cu clauze sociale și de mediu. Printre acestea, constrângeri legate de cultura organizațională, slaba cunoaștere a prevederilor legislative, slaba cunoaștere a conceptelor de achiziție socială și de mediu, impact social și valoare socială adăugată, slaba cultură a măsurării impactului social, insuficienta cunoaștere a pieței furnizorilor de servicii sociale, întreprinderi sociale.

Sectorul economiei sociale se poate dezvolta doar prin aplicarea unor măsuri de sprijin pentru funcționarea întreprinderilor sociale și prin promovarea acestora în rândul instituțiilor administrației publice, mediului de afaceri și populației generale. Comisia Europeană a propus în decembrie 2021 un Plan de acțiune pentru Economia Socială, care include astfel de măsuri, printre care și realizarea de achiziții cu clauze sociale și de mediu.

În România, aceste tipuri de achiziții sunt limitate, atât în instituțiile publice, cât și în companii. Pentru ca această reformă să fie realizată cu succes, este nevoie de o legislație clară, diseminată în rândul tuturor achizitorilor publici, administrațiilor centrale și locale. Raportul realizat de CLNR cuprinde și o serie de soluții și recomandări în acest sens, pe care vă invităm să le aflați în cadrul evenimentului.

Înscrierea ca participant se face prin completarea formularului disponibil AICI, până pe 25 februarie 2022.

Eveniment organizat în cadrul proiectului Achiziții cu impact social și de mediu derulat în perioada aprilie 2021 – martie 2023.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...