marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversRecomandarile jandarmilor pentru...

Recomandarile jandarmilor pentru meciul Ştiinţa Bacău – CSM Brăila

În ziua de miercuri, 20 februarie 2012, începând cu ora 14.00, la Sala Sporturilor din municipiul Bacău se va desfăşura meciul de volei feminin dintre echipele Ştiinţa Bacău şi CSM Brăila – în cadrul Ligii Naţionale, iar de la ora 18.00 se va desfăşura meciul de handbal masculin dintre echipele Ştiinţa Dedeman Municipal Bacău şi HCM Odorheiul Secuiesc în cadrul Ligii Naţionale.

Măsurile specifice de securitate şi protecţie a participanţilor la această partidă de handbal vor fi asigurate de 35 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău în cooperare cu lucrători din cadrul altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în domeniu (poliţie, situaţii de urgenţă etc.).

Jandarmii din cadrul dispozitivelor vor asigura, prin măsuri specifice, prevenirea şi combaterea unor acte şi fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea acestei partide, în zona imediată şi apropiată a locului de desfăşurare, restabilirea ordinii publice (în situaţia în care a fost tulburată). Accesul în incinta Sălii Sporturilor se va face începând cu ora 13.00, respectiv 17.00.

Premergător desfăşurării acestor două meciuri sportive jandarmii din cadrul unităţii vor continua activităţile specifice de prevenire din cadrul campaniei de prevenire şi combatere a violenţei în sport.

Campania are drept scop informarea şi conştientizarea populaţiei cu privire la prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive şi educarea populaţiei cu privire la comportamentul ce trebuie manifestat pe timpul desfăşurării jocurilor sportive şi măsurile coercitive care se aplică în cazul încălcării normelor de reglementare a acestor activităţi.

În acest sens persoanelor prezente le vor fi înmânate pliante cu mesajul campaniei, se vor prezenta aspecte legislative referitoare la contravenţiile şi infracţiunile reglementate.

Pentru buna desfăşurare a acestei partide spectatorii trebuie sã respecte mãsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul bazei sportive.

Este de evitat implicarea în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, violenţe verbale şi fizice sau manifestări violente.

La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţã, cetăţenii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi actele de identitate.

De asemenea, au obligaţia de a prezenta, la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţã, materialele de publicitate vizualã aflate asupra lor.

Este interzisă pătrunderea în incinta bazei sportive fãrã documente de acces , în stare vãditã de beţie, consumul de bãuturi alcoolice, refuzul supunerii la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de cãtre forţele de ordine, aruncarea cu obiecte de orice fel, cu substanţe corozive ori care murdãresc, participarea la scandal, proferarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare, ameninţãri cu acte de violenţã împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucãtori sau a bunurilor acestora.
De asemenea, este interzisă ameninţarea cu acte de violenţã faţă de forţele de ordine, ascunderea feţei cu articole de îmbrãcãminte sau alte accesorii, refuzul de a părăsi imediat arena sportivă dacã mãsura evacuãrii a fost dispusã de cãtre personalul de ordine şi siguranţã sau de cãtre forţele de ordine.
Menţionăm faptul că nu vor fi tolerate nici un fel de manifestări de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să pună în pericol siguranţa participanţilor.

Atunci când se constatã cã în urma producerii unor acte de violenţă este pusã în pericol viaţa sau integritatea corporalã a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi, când este pusă în pericol proprietatea publică sau privată, efectivele de jandarmi vor interveni pentru restabilirea ordinii publice şi pentru înlăturarea efectelor unor astfel de acţiuni cu caracter ilegal.

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...