miercuri 11 decembrie 2024

.

Bărbații și parfumurile. Când...

Istoric vorbind, aristocrația occidentală a folosit parfumurile pentru a-și ascunde duhoarea. Nu este...

Metode simple de găurit...

O varietate de tehnici sunt folosite pentru a străpunge urechile, variind de la...

Ghid practic pentru pregătirea...

Primăvara aduce o explozie de energie în grădina noastră, iar pregătirea atentă a...

Mituri și legende în...

Există multe mituri și legende urbane despre inventatorii diferitelor tehnologii și dispozitive, iar...
AcasăFapt diversRecomandarile Politiei Rutiere...

Recomandarile Politiei Rutiere pentru zilele de cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o atenționare meteorologică COD GALBEN, în care se arată că în intervalul 18.01.2013 ora 06.00 – 19.01.2013, ora 15.00 în zona Moldovei, va ninge iar vîntul va prezenta intensificări locale , temporare ce vor atinge și depăși la rafală, viteze de 55-60km/h.

În aceste condiţii Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil umed, acoperit cu polei, gheaţă sau zăpadă bătătorită să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului.

Este absolut necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, să se efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare şi să se evite, pe cât posibil, efectuarea manevrelor de depăşire, care se dovedesc extrem de periculoase.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.

Informaţi-vă din timp cu privire la starea drumului de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeţi!

Înainte de a pleca la drum verificaţi starea tehnică a autoturismului! Asiguraţi-vă că instalaţiile de climatizare si de dezaburire sunt în stare de funcţionare!
Dotaţi-vă autovehiculul cu anvelope specifice sezonului rece sau cu lanţuri antiderapante.
Păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul care circulă în faţa dvs. Luaţi în calcul faptul că pe un drum alunecos distanţa dintre autovehicule trebuie să fie mai mare, iar viteza de deplasare trebuie să fie mai redusă.
Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie si de frânare ale autovehiculului!
În condiţii de zăpadă si polei, folosiţi cu precădere frâna de motor!

De citit!

Top 10 măsuri ca să ne protejăm ficatul

Sănătatea ficatului este esențială pentru buna funcționare a întregului organism. Ficatul are roluri multiple, inclusiv detoxifierea organismului și reglarea metabolismului grăsimilor, inclusiv a colesterolului. Când neglijăm sănătatea acestui organ vital, pot apărea afecțiuni hepatice, care pot duce la complicații...

Top 5 măsuri preventive când cumperi o mașină second-hand

Achiziția unei mașini la mâna a doua poate părea o afacere avantajoasă, însă pentru a evita surprizele neplăcute, este esențial să iei câteva măsuri preventive. Iată un top al celor mai importante aspecte de care să ții cont:1. Verifică...

Reținut de polițiști după ce a condus un autoturism cu permisul suspendat

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au depistat în comuna Răchitoasa un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic,...