Record de participanti la ceremoniile de Ziua Nationala in Bacau

Peste 2.000 de bacauani au iesit din case ieri pentru a urmari festivitatile dedicate Zilei Nationale, in Piata Tricolorului. Numarul participantilor este un record pentru Bacau, deoarece, locuitorii orasului au ignorat ani la rand ceremoniile din fata Palatului Administrativ.

Insa, vremea relativ frumoasa precum si campaniile de la televizor au scos oamenii din case. Multi, in special adolescenti, si-au vopsit tricolorul pe obraz. In afara de steguletele de hartie oferite de organizatori, bacauanii au venit cu propriile steaguri tricolore.

Ceremoniile ocazionate de Ziua Nationala au debutat in Bacau la Cimitirul Eroilor, unde au fost depuse coroane de flori. Doua ore mai tarziu, in Piata Tricolorului s-a tinut un Te Deum oficiat de PF Ioachim Bacauanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. Mai multi oameni politici au tinut cuvantari iar, catre final, au defilat militarii prezenti.

Ceremonia a fost incheiata cu un moment artistic sustinut de ansamblul “Plaiuri bacauane” iar finalul a fost marcat de trecerea la joasa inaltime a unui avion MiG 21 Lancer, care a salutat din aripi multimea adunata in Piata Tricolorului.

+ Album foto