marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCoolturaRegal teatral la...

Regal teatral la Targu Ocna. Florin Piersic a jucat la 240 de metru sub pamant

bex 11 h

La nici o lună de când s-au reântors de la Viena, acolo unde a avut loc prima reprezentație în Austria a piesei ,,Străini în noapte”, actorii Florin Piersic și Medeea Marinescu au fost prezenți miercuri, 18 decembrie a.c., la Târgu-Ocna, pentru a-i ferici pe iubitorii de teatru cu o remarcabilă interpretare a uneia dintre cele mai vizionate piese de teatru din ultimii ani.

Ineditul acestui spectacol de excepție a constat în faptul că ,,Străini în nopate” s-a jucat în incinta bazei de agrement a minei de sare din localitate, la 240 metri adâncime, în noua sală de spectacole (dispusă în amfiteatru) inaugurată cu această ocazie, sală care începând cu această dată, poartă numele marelui artist Florin Piersic.

bex 11 g

La eveniment au luat parte reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale și județene, oameni de afaceri, dar și câțiva invitați speciali, printre care s-au numărat Cornel Palade și Ionuț Iftimoaie. După oficierea slujbei de sfințire a noii săli, primarul Ștefan Șilochi împreună cu Florin Piersic și cu ing. Aurel Bucur – directorul general al Salrom, au procedat la tăierea panglicii inaugurale a sălii de spectacole, punctând astfel un moment de neuitat ce va fi înscris în cartea de istorie a localității.

Reprezentația a fost de fapt, un dublu recital actoricesc în care Florin Piersic (în rolul lui Pièrre) şi Medeea Marinescu (în rolul Julietei), i-au făcut pe spectatori să râdă cu lacrimi şi să se emoționeze până la lacrimi, aşa cum i-au obişnuit şi în rolurile memorabile jucate pe scenele teatrelor sau în filmele de neuitat.

bex 11e

bex 11 i,,Piesa `Străini în noapte`, în regia maestrului Radu Beligan, este o piesă modernă, ancorată în contemporaneitate, ce-şi propune să prezinte adevăruri comico-tragice din viaţa cotidiană, obişnuite dar tulburătoare. În situaţia celor două personaje se pot regăsi mulţi bărbaţi, trecuţi de prima tinereţe şi multe femei tinere cărora nu le-a fost destinată prea multă fericireeste o comedie romantică fascinantă, cu răsturnări surprinzătoare de situație, despre seducţie, minciună şi timpul care ne transformă. Pierre este căsătorit şi tatăl unui adolescent. A rămas singur în Paris să muncească, în timp ce soţia şi fiul său sunt plecati în vacanţă. Juliette este o tânără, frumoasă şi enigmatică. Îl întâlneşte pe Pierre într-un bar şi îi acceptă invitaţia de a mai bea un pahar la el acasă. Seara abia începe. Publicul va afla cum evoluează relaţia dintre cei doi şi cine sunt ei cu adevărat”.

bex 11 f

,,Piesa `Străini în noapte` – cu titlul original `Les Montagnes Russes`, a lui Eric Assous – s-a jucat în premieră la sala `Elvira Popesco` a Teatrului particular `Marigny` din Paris, avându-l pe Alain Delon în rolul principal. Lui Radu Beligan, care s-a deplasat la Paris ca spectator, special pentru acest eveniment, i-a plăcut nespus piesa şi, revenind în ţară, a tradus-o din limba franceză, împreună cu Liviu Dorneanu, şi a regizat-o, oferindu-i lui Florin Piersic ocazia de a-şi etala, încă o dată, inegalabilul său talent actoricesc”. (fragmente extrase din presa cotidiană)

P.S. Mulțumesc dlui Neculai Drăgănuță pentru pozele puse la dispoziție.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...

Pasajul Revoluției devine stradă pietonală

Pasajul Revoluției din Bacău se transformă într-o stradă pietonală cu o investiție estimată la aproximativ 2.2 milioane de lei (~ 400.000 euro). Astăzi a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar proiectul are un termen de finalizare de...