Duminica de ieri a fost o adevărată zi de primăvară, însorită și cu ușoare adieri de vânt. Maximele se anunțau de 17 – 18 ˚C (ținând cont că astea sunt temparaturile măsurate în condiții standard: 1 m deasupra solului, la umbră, în stația meteo amplasată de regulă în afara orașului, mai adăugați 3 – 4 ˚C spor de oraș, de betoane și de soare și obțineți temperatura resimțită). În jurul amiezii ne-am hotărât să facem o scurtă plimbare per pedes (nu mult, doar 6 – 7 km dus-întors) și să luăm prânzul în oraș. De la plecare stabiliserăm deja destinația: restaurantul Akropolis. Motivele? Nu neapărat în ordinea importanței:
- Local nou, deschis în urmă cu trei luni, în zona centrală a orașului, vis-à-vis de Parcul Catedralei (sau cum s-o fi numind oficial);
- Vizitat deja de rude apropiate care s-au declarat mulțumite de mâncărurile pe care le-au ales și comandat după poze;
- După aproape 15 ani de concedii petrecute în insulele grecești, nu numai că ne-am familiarizat, dar ne-am înamorat întrutotul de bucătăria elenă.
Întreaga poveste o găsiți doar AICI. Și vă previn că nu-i scurtă.