sâmbătă 12 octombrie 2024

.

Eficiență energetică și confort...

În era actuală, eficiența energetică și confortul în locuință sunt două aspecte cruciale...

Din bucătărie, în spațiul...

Hai că știi despre ce este vorba. Nu se poate să n-ai măcar...

Modă nu înseamnă să...

Moda este despre bani. Da, o să vă spună creatorii tot felul de...

Ce trebuie să știm...

Pancreasul vă ajută să reglați modul în care corpul dumneavoastră procesează zahărul. De...
AcasăCulinarRestaurantul Akropolis –...

Restaurantul Akropolis – un strop de Ellada în inima Bacăului

Duminica de ieri a fost o adevărată zi de primăvară, însorită și cu ușoare adieri de vânt. Maximele se anunțau de 17 – 18 ˚C (ținând cont că astea sunt temparaturile măsurate în condiții standard: 1 m deasupra solului, la umbră, în stația meteo amplasată de regulă în afara orașului, mai adăugați 3 – 4 ˚C spor de oraș, de betoane și de soare și obțineți temperatura resimțită). În jurul amiezii ne-am hotărât să facem o scurtă plimbare per pedes (nu mult, doar 6 – 7 km dus-întors) și să luăm prânzul în oraș. De la plecare stabiliserăm deja destinația: restaurantul Akropolis. Motivele? Nu neapărat în ordinea importanței:

  • Local nou, deschis în urmă cu trei luni, în zona centrală a orașului, vis-à-vis de Parcul Catedralei (sau cum s-o fi numind oficial);
  • Vizitat deja de rude apropiate care s-au declarat mulțumite de mâncărurile pe care le-au ales și comandat după poze;
  • După aproape 15 ani de concedii petrecute în insulele grecești, nu numai că ne-am familiarizat, dar ne-am înamorat întrutotul de bucătăria elenă.

110

Întreaga poveste o găsiți doar AICI. Și vă previn că nu-i scurtă.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....